Hoormarkt in Nijmegen

Op zaterdag 22 maart 2014 wordt er van 12:00 uur tot 16:00 uur in Wijkcentrum “De Schalmei” (Nijmegen) een hoormarkt voor slechthorenden georganiseerd.

oor_hoormarkt_2014-DGB

Een goed gehoor is een groot goed. Hoorproblemen komen echter veel voor. Zo’n 10% van de Nederlandse bevolking, jong en oud, heeft er last van. We hebben het dan over slecht(er) horen, totale doofheid, plotsdoofheid, Tinnitus (oorsuizen), Menière, hyperacusis.

Oorzaken

Het kan iedereen overkomen dat je doof of slechthorend wordt geboren. Later in het leven kan de oorzaak van slechthorendheid of doofheid een ziekte (hersenvliesontsteking, brughoektumor) een ongeluk, een beroep of iemands genen zijn. Een andere oorzaak is dat men te vaak naar veel te harde muziek luistert.

Veel mogelijkheden

Iedereen weet inmiddels wel dat je een hoorapparaat kunt krijgen als je slechthorend bent, maar wist u dat er nog veel meer hoorhulpmiddelen zijn? Dat er instanties zijn die u kunnen helpen als u psychisch vastloopt door uw handicap? Wist u ook dat er instanties zijn die u kunnen begeleiden bij het vinden van passend werk? Of dat u een schrijf- of gebarentolk kunt inhuren als u dat nodig heeft? Dat u weer kunt meedoen in de maatschappij en u niet terug hoeft te trekken?

Hoormarkt

Bij de hoorhulpmiddelen heeft de techniek een enorme vooruitgang geboekt. Op deze Hoormarkt kunt u dat allemaal zelf zien en ervaren. U mag alles uitproberen en u krijgt informatie over de apparatuur en de vergoedingsmogelijkheden ervan. Er kan een wereld voor u open gaan als u maar de juiste hulpmiddelen hebt. U kunt weer meedoen en dat is belangrijk! Het draagt bij tot meer levensvreugde en zelfvertrouwen.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd? Kom dan zaterdagmiddag 22 maart naar de Hoormarkt in Wijkcentrum “De Schalmei” (Neerbosch-Oost), Symfoniestraat 204, 6544 TN Nijmegen. Het is een markt voor jong en oud. U vindt er instanties als Oorakel, de Nationale Hoorstichting, Tolknet, Pro persona, De Riethorst, Signcall, Plotsdovenstichting, NijWeDo (Nijmeegs Welzijn Doven), GGMD voor Doven en Slechthorenden en Beter Horen audiciens.

Initiatief NVVS

Heeft u hoorproblemen dan hopen wij u te zien op deze informatieve markt. Dit is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS), afdeling Gelre in samenwerking met Nijmeegs Welzijn Doven (NijWeDo).

U kunt gratis een hoorscan laten maken en gratis meedoen met een workshop “Nederlands ondersteund Met Gebaren”. Voor meer informatie zie: www.nvvs-gelre.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Hoormarkt in Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.