Schoonmaakactie Millingen aan de Rijn

De gemeente Millingen aan de Rijn ondersteunt van harte particuliere initiatieven met betrekking tot de aanpak van zwerfvuil die door de inwoners georganiseerd worden.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

De gemeenteraad heeft toegezegd dat actief wordt meegewerkt aan een ingediend initiatief. Zaterdag 19 april 2014 heeft de gemeente als opruimdag gekozen. Buurtverenigingen e.d. kunnen zich bij de gemeente melden om met hun buurt/omgeving aan deze dag mee te doen.

Materialen

De gemeente zorgt voor:

Materialen (uitleen): knijpers, handschoenen, afvalzakken, veiligheidshesjes;
Diensten: het ingezamelde zwerfvuil op een afgesproken locatie ophalen en afvoeren naar de milieustraat.

Doe ook mee! Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met (024) 3996166 of [email protected] . De uiterste aanmelddatum voor acties is maandag 31 maart 2014.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Millingen aan de RijnTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Inwoner Berg en Dal

Deze actie is geweldig! Vraag de mannen van Breed mee te helpen.
Deze zitten al immers maanden thuis zonder werk. Zij hebben alle nodige materialen, kennis en vaardigheden. En daarbij wordt Breed gesubsidieerd door MUG.
Te gek voor woorden, je hebt de mensen in huis maar je laat ze thuis zitten wachten opwerk……. Gekker kan niet!

veteraan

@ inwoner Berg en Dal;
zeker doen met Breed en vrijwilligers uit de buurt, wat schoon is blijft schoon! Troep vraagt om meer troep!

www.hanspeters.eu

Ik ben het volledig eens met de inwoner van Berg en Dal en niet alleen de groen medewerkers binnen Breed zitten zonder werk. Ook de hele flexhal heeft dit jaar al minstens 4 weken halve dagen werk en al minstens zes volledige werkdagen geen werk. In Groesbeek komen mensen van IBN het groen doen.

Marian
In en om Groesbeek, m.n. Ook in het buitengebied en langs de uitvalswegen ligt enorm veel afval in de bermen, sloten enz.. Verloedering alom. Een doorn in het oog voor de inwoners en zeker ook de toeristen en andere bezoekers. Veel troep ligt er al jarenlang. Burgers zelf moeten in de eerste plaats meer verantwoording nemen en de vaak slechts kleine groep moet dit asociale gedrag stoppen. Ook de gemeente moet meer actie ondernemen. Op veel locaties wordt er nooit geprikt of opgeruimd. Duizenden blikjes, plastic flessen en andere troep. Tip voor de vertegenwoordigers en verantwoordelijke ambtenaren van de gemeente:… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ik reed vanmiddag naar Milsbeek en zag daar bovenaan de zwarte weg een en al vuile luiers is de berm liggen. Dit kan en mag niet en moet eigenlijk stoppen. Misschien moeten we ook maar eens denken aan een milieu straat in Groesbeek die vooral betaalbaar is. Eerder heb ik al gepleit voor een betere afvalscheiding, helaas werd door de niet gunfactor ook dit voorstel weggestemd.

willem

Eens met Marian, het viel mij laatst ook op: wat een bende is het in het buitengebied. Zakken met afval, grof vuil, en vooral heel veel zwerfvuil als blikjes, plastic flesjes, chipszakken etc. Achteloos neergesmeten troep waar geen goedkope milieustraat tegen helpt. En dan zwijg ik nog over al die papieren zakdoekjes van (waarschijnlijk) dames die ergens langs de weg of in de bosjes hebben geplast, of erger nog, menselijke uitwerpselen (langs het draisinetraject). Raadsleden, ga maar eens rondfietsen of lopen in het buitengebied. En wentel deze verloedering niet op goedwillende burgers af.

de nachtboswachter

Nou in het bos is het ook erg op de mountainbike route is het ook steeds een rotzooi ze komen van uit het hele land maar wat ze achter laten als dank is rotzooi en dan de dumpingen laat niet als dank deze rotzooi achter.

Johanna

VOLG organiseert ieder jaar een schoonmaakactie in Groesbeek, binnenkort gaan we weer aan de slag.
Zodra ik de datum weet zal ik die hier laten weten.

Alle hulp is van Harte Welkom !!!!!

karin

die betaalbare afvalstraat is een goeie hans peters! wij hebben het geluk familie in buurgemeenten te hebben waardoor wij daar naar het stort kunnen. dan betaal ik voor een grote volle aanhanger 20 euro..

bij v. kesteren betaal ik voor 1 oud bankstel 30…

de nachtboswachter

JOHANNA zou het bos dit jaar aan de beurt kunnen komen. Karin dat klopt ik ben er ook wel voor als je ziet wat er allemaal gedumpt word in bos en langs de weg.

Inwoner Berg en Dal

Volgens mij gingen al deze reacties toch over schoonmaak actie in Millingen?
Prima initiatief van inwoners aldaar. Zij weten dat het geen zin heeft om te wachten op de Gemeente! Het heen en weer schrijven heeft geen zin m.i.
Organiseer je buurt, en kom zelf tot actie! Daarmee laat je als inwoner zien dat je geen leger ambtenaren nodig hebt om iets te regelen….
Hou de eer aan jezelf!!!!!

Inwoner Berg en Dal

Volgens mij gingen al deze reacties toch over schoonmaak actie in Millingen?
Prima initiatief van inwoners aldaar. Zij weten dat het geen zin heeft om te wachten op de Gemeente! Het heen en weer schrijven heeft geen zin m.i.
Organiseer je buurt, en kom zelf tot actie! Daarmee laat je als inwoner zien dat je geen leger ambtenaren nodig hebt om iets te regelen….

wpDiscuz