[Video] Aangifte gemeente Nijmegen tegen Wilders

Het Nijmeegse college van burgemeester en wethouders gaat gezamenlijk aangifte doen tegen PVV-leider Geert Wilders vanwege discriminatie.


Wilders stond zaterdagavond in het Tweede Kamergebouw de pers te woord.

Wilders vroeg woensdag na de gemeenteraadsverkiezingen aan zijn aanhang of zij “meer of minder Marokkanen willen”. Het publiek scandeerde “minder, minder, minder”. Wilders: “Dat gaan we regelen”. De PVV-leider gaf diezelfde avond nog aan dat hij op de criminele Marokkanen doelde. “De PVV is altijd al voorstander van beperking van immigratie en bevordering van remigratie geweest. In combinatie met het uitzetten van criminele Marokkanen leidt dat tot minder Marokkanen. Sinds woensdag is er in de media veel commotie ontstaan rondom Wilders en zijn partij. Het domineert al drie dagen het nieuws.


Video: Dumpert.nl.

Zaterdagavond sprak Wilders voor het eerst in dagen de verzamelde pers in het Tweede Kamergebouw toe. Hij blijft bij zijn uitspraken en betreurt het dat er zoveel ophef is ontstaan. “Ik ben niet te ver gegaan, ik ga me dan ook niet excuseren”, aldus Wilders. Op internet wordt hij vergeleken met Adolf Hitler en zijn er zelfs filmpjes gemaakt met de stem van Wilders onder een videofragment van Hitler. “Smakeloos”, zegt Wilders.

Het college van Nijmegen zal dinsdag collectief naar het politiebureau in Nijmegen gaan om daar aangifte te doen. De bestuurders roepen iedereen op om zich dan bij hen aan te sluiten. Burgemeester en wethouders zullen dinsdag 25 maart om 11.30 uur vanaf het Stationsplein vertrekken naar het politiebureau aan de Stieltjesstraat.


Het fragment van woensdagavond, na de gemeenteraadsverkiezingen.

Burgemeester Bruls: “We doen dit bewust op deze manier om namens de Nijmeegse samenleving een signaal af te geven dat hier grenzen ver zijn overschreden. Wat mij betreft is iedereen welkom om met ons mee te lopen en ook aangifte te doen.”

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Nijmegen, DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Als Wilders niet zo racistisch was en gewoon deed werd hij president van Nederland GROENDUIMJE MET EENS.ROOD DUIMJE ON EENS.

bellefante

Wilders zegt gewoon wat iedereen bijna denkt maar niet durven te zeggen

Wilders zegt zeker wat wij allang weten, en ook wat het kabinet weet, maar hun durven het niet te zeggen omdat ze bang zijn wat er gebeurd, wat er nu dus met Geert gebeurd.Ze zijn bang voor hun veiligheid, en daarom houden ze hun mondje dicht.Ik sta volledig achter de PVV

Stop die haatzaaier

AUSCHWITZ COMITÉ WAARSCHUWT VOOR WILDERS

Dit is een origineel persbericht van Nederlands Auschwitz Comité

Het Nederlands Auschwitz Comité is diep verontrust door de schandelijke uitlatingen van Geert Wilders op 19 maart j.l. over Nederlandse burgers die hun roots hebben in Marokko. Als geen ander weten wij waartoe het kan leiden als een bevolkingsgroep buiten de samenleving wordt geplaatst. Het Nederlands Auschwitz Comité roept de Nederlandse bevolking met klem op afstand te nemen van deze uitingen van discriminatie. “Nooit meer Auschwitz”, daar blijven wij voor waarschuwen.

Jacques Grishaver
Voorzitter Nederlands Auschwitz Comité

Millingenaar

Ik heb ook al aangifte bij de politie in Nijmegen gedaan, alwaar ze inmiddels een hele grote stapel aangiftes hebben verzameld. En er komen per uur steeds meer aangiftes binnen 😉

Joke

Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die het bovenstaande bericht van het AUSCHWITZ-comite minnen. Die Wilders van jullie kan toch niets anders dan haatzaaien en mensen tegen elkaar opzetten. Hij kan zelfs zijn eigen clubje niet bij elkaar houden. Zielig figuur!!!

gestrekt been

Niet slim van wilders wat die zei maar het word wel uit zijn verband gerukt.daar tegenover vind ik de vergelijking die men maakt met goebbels ook niet kunnen.men vergelijkt appels met peren.iedereen ook gister zijn reaktie geluisterd? Slaat wilders weer de spijker op zijn kop.het zijn wel feiten waar die mee komt.

De pvv is opgericht met deze standpunten, de leden die nu dus uit de pvv gestapt zijn zijn een stel laffe honden. Neem nou die van vliet, heeft zich eerder aan willen sluiten bij de vvd, werd geweigerd en zit via de pvv in de kamer, hij wist waar de pvv voor stond en daar is niks aan veranderd. Nu blijft meneer zitten als eenmansfractie, zogenaamd om zijn werk voor een of ander onderzoekje af te maken, maar de echte reden is natuurlijk omdat ie nergens anders aan de bak komt… voor de mensen die hem vergelijken met hitler en… Lees meer »

Aangifte* moeten ze mooi anderen overlaten
punt

Toontje

Wat een onzin allemaal. Een ware media-hetze, aangesterkt door een groep laf Nederlandse, politiek correcte moraalridders. Waar zijn deze mensen als fanatieke islamieten nog veel radicalere uitspraken doen hier in Nederland? Over vrouwen of homo’s bijvoorbeeld… Dan gaat niemand protesteren! Wat een kudde, zeg. Man, man, man… En heb je gezien dat tijdens dat ‘massale’ (ahum, 3.000 man volgens schatting van de politie) protest islamieten rondliepen met de zwarte jihad-vlag? Nota bene bij het standbeeld van De Dokwerker in A’dam! Nederland ontwaak!!!

john

Ik snap dit niet helemaal, iedereen praat erover, over al die buitenlanders maar durven niets te zeggen nu is er iemand die het wel doet beginnen ze met aangifte , laat die laffe mensen die hier puur voor de centen zitten en liegen als kinderen lekker iets anders gaan doen, als je nog niet inziet dat die verkiezingen een grote leugen is, jammer slaap verder

jantje.

De boel wordt weer is allemaal flink opgeblazen door de media, en de stemmers hebben niet voor niets eerder massaal op de PVV gestemd voor waar hij voor staat, en waar hij voor staat daar is echt niets aan veranderd! Want wie is dat zogenaamde ingeburgerd buitenlandse uitschot niet zat, die hier alleen maar ellende en criminaliteit enz. veroorzaken. Immigranten/vluchtelingen enz. moeten zich hier gewoon netjes aanpassen en aan de regels houden, anders gewoon terug naar het land van herkomst. Gr

de nachtboswachter
Nou ik ben ze allemaal zat in Den Haag en ook in Groesbeek kijk alleen eens naar de Atoomtop in Den Haag kosten zo.n 25 miljoen in een land dat kampt met de Crisis ouderenzorg hebben ze maling aan en dan Premier Rutte durft ook nog te zeggen. Wat hebben wij een leuk land dat dank je de duivel als je elke maand zo.n 70 duizend euro op je rekening word bij geschreven belastingvrij plus de exstra.s.we zijn allemaal schuld hier aan om dat we het pikken de ouderen die ons land naar de oorlog hebben her opgebouwd krijgen van… Lees meer »
pinkeltje

als in dit land iemand wie zegt waar het op staat,en waar iedereen mag zeggen wat ie wil, en dan zelf al 10 jaar met 4 man moet worden beveilgd, en de regering hier niets tegen doet dan wordt het toch wel tijd dat we het echte probleem gaan aanpakken, en de verliezen die de pvda heeft gehad dat zijn de buitenlanders die nu niet meer pvda stemmen want de echte nederlander van de wat oudere generatie 70/80/ die stemmen al lang geen pvda meer.

Het is een en al afleidingsmanoeuvre. Het komt de PvdA heel goed uit dat de grote verkiezingsnederlaag minder aandacht krijgt. Ik snap ook niet dat ze zo geschokt reageren, we weten toch allemaal hoe hij denkt, het is uit zijn mond geen verrassing. Als er hier een wethouder roept dat Groesbeek alleen voor groesbekers is en niet voor mensen van buiten, doen we ook toch ook niet massaal aangifte?!

Diana

Ook al ben ik het niet met al de uitspraken van Wilders eens, het gaat wel een beetje te ver om hem te vergelijken met een massamoordenaar als Hitler; want dat is waar het uiteindelijk toch op neer komt als het Auschwitz-comite er zich mee gaat bemoeien. En dat mag dan weer wel gezegd worden!
Begrijp mij niet verkeerd; ik sta helemaal achter het Auschwitz-comite maar de vergelijking die nu gemaakt wordt dan ben ik het niet mee eens.

ijsbeer

Dit is geen Groesbeeks nieuws, dus waarom plaatst de redactie dit? Je weet immers op voorhand dat er giftig braaksel uit voortkomt.

Groesbeker

Gaat de gemeente Nijmegen nu ook telkens aangifte doen als
een Imam westerlingen bedreigd?

knilles

Hatseflats !

Toontje

ijsbeer, wat bedoel je eigenlijk met giftig braaksel?

wpDiscuz