Kritiek op aangifte Nijmegen tegen Wilders

Er is veel kritiek op de aangifte die de gemeente Nijmegen dinsdagochtend tegen Geert Wilders gaat doen. De Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) heeft aangegeven het onbegrijpelijk te vinden dat het college van B&W Nijmegen morgen collectief aangifte gaat doen tegen de uitspraken van Wilders.

“Het college van B&W dient alle burgers te vertegenwoordigen en de vrijheid van meningsuiting te respecteren. (…) Veel Nijmegenaren staan helemaal niet achter zo een aangifte. Burgemeester Bruls gaf aan dat het niet eens van groot belang is wat er met de aangifte gedaan wordt, maar dat het meer draait om het signaal. Het bestuur van de gemeente geeft hiermee juist een verkeerd signaal af, aangezien veel burgers zich überhaupt al zorgen maken over wat er met aangiftes wordt gedaan na bijvoorbeeld inbraak. (…) Het misbruiken van dit middel doet verdere afbreuk aan onze rechtsstaat en dient dan ook te allen tijde te worden voorkomen”, stelt de JOVD, die van mening is dat de collectieve aangifte moet worden afgeblazen.

Op internet is er regionaal ook kritisch gereageerd op het nieuwsbericht. Landelijk wordt er zelfs lacherig over het besluit van het Nijmeegse college gedaan. Internetgebruikers zijn van mening dat het college van Nijmegen zich met andere zaken bezig moet houden. De JOVD geeft aan dat zij niet achter de uitspraken van Wilders staat, maar dat burgers zelf aangifte moeten doen als zij dat wensen. Er wordt volgens volgens de organisatie misbruik van het middel gemaakt.

Wilders vroeg woensdag na de gemeenteraadsverkiezingen aan zijn aanhang of zij “meer of minder Marokkanen willen”. Het publiek scandeerde “minder, minder, minder”. Wilders: “Dat gaan we regelen”. De PVV-leider gaf diezelfde avond nog aan dat hij op de criminele Marokkanen doelde. Wilders domineerde dagenlang het nieuws, maar inmiddels is het weer iets rustiger rondom de politicus.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: JOVD, DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
truus

De

truus

De JOVD begrijpt niet wat een invloed sommige politici kunnen hebben. Oproepen tot haat kan en mag niemand. Vraag maar aan jullie grootouders die de oorlog hebben meegemaakt,zou ik de jeugd aan willen aanraden.

de nachtboswachter

Truus dat klopt wel zo begon het vroeger ook vooral als je bepaalde groepen of rassen in een hoek gaat plaatsen.en door dat gedoe van die Burgenmeester Bruls die zou toch beter moeten weten is het niet de WIETPAS dan is het NEC en nu WILBERS.dit is een gevaarlijke ontwikkeling.geen aandacht is het beste.

de nachtboswachter

De rode duimjes zijn van de slimmer.anders lees meinkampf.

bucky

Wilders maakt de fout een volk zwart te maken, maar dat wil nog niet zeggen dat er geen problemen zijn in deze groepen.
Hij had het iets genuanceerder moeten brengen.
Het zijn niet alleen maar slechte marrokanen of antilianen of………Nederlanders!!!!!
Men moet de strafmaat opschroeven voor IEDEREEN die in Nederland woont!!!
Daar zit het probleem,wil je niet deugen? ok betaal de prijs dan maar.
Nederlands marrokaans Turks Antiliaans maakt dan denk ik niet zo heel veel uit.
Maar nu is het te laat en de halve PVV loopt leeg.
Nice one Geert! Mijn stem ben je in ieder geval niet meer waard.

Anne

Een burgemeester hoort boven de partijen te staan, ongeacht de situatie.
Voor mij is dit allemaal voor de bühne.
Wilders is zelf het beste bezig zijn partij om zeep te helpen, laten we we hem vooral zijn gang laten gaan, is het sneller over.

de nachtboswachter

trouwens ik snap die burgermeester niet.anne heeft wel gelijk.

wpDiscuz