Museumpark Orientalis klaar voor nieuw seizoen

Museumpark Orientalis is klaar voor haar nieuwe seizoen met haar nieuwe directeur Erna van de Ven. Vanaf zaterdag 29 maart tot en met 26 oktober wordt het een seizoen met een interessante programmering.

Museumpark_Orientalis_entree_muur-DGB
Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het museum opent haar nieuwe gehoorzaal en daarnaast haar nieuwe horecafaciliteit, Gasterij BliXem, geëxploiteerd door het bekende BliXem uit Nijmegen. De Romeinse Herberg opent dit jaar voor het drieëntwintigste jaar haar deuren in de Romeinse Stadsstraat, waar gasten onder het genot van authentieke hapjes en drankjes kunnen genieten van de reuring in de omgeving.

Met de Rockopera Jesus Christ Superstar brengt Museumpark Orientalis dit seizoen Jesus Christ Superstar tot leven. De 70’s klassieker met muziek van Andrew Lloyd Webber. Bezoekers kunnen ook zien wat de wereld inspireert tot het bouwen van immense wolkenkrabbers, in de tentoonstelling ‘Torens van Babel, van tempeltoren tot wolkenkrabber’.

Onder de noemer “Kom ravotten in de woestijn”, is er voor kinderen bij Museumpark Orientalis genoeg vertier dit seizoen. Zo zijn er educatieve projecten rondom de verschillende tentoonstellingen en kunnen kinderen speurtochten lopen. Het “ravotten in de woestijn” is ook letterlijk mogelijk; het 30 hectare museumpark heeft een woestijn met bedoeïenenkamp, waarin bedoeïenen activiteiten uitvoeren.

Kortom, voor jong en oud een leuk en spannend seizoen. Voor de gehele programmering zie www.museumparkorientalis.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Anne

Prachtig museum en met het mooie weer dat voor het weekend wordt voorspeld alle aanleiding om gelijk weer te gaan kijken.

truus

Ik hoop op succes.dit museum verdient het

henk

idd. hopelijk gaat het goed lopen. Anders is het zonde van de vele euro`s die de gemeente Groesbeek en de provincie er in gestopt hebben. Mooi park wat helaas nog te onbekend is voor o.a. de Groesbeker, misschien iets om een opendag te houden voor de bewoners om het te leren kennen. Brengt altijd goede mond op mond reclame op. Voor de gewone man is het toch een kleine €35 2 volw. 2 kinderen en parkeren.

@henk,

dat is inderdaad een fors bedrag voor een musea.

de nachtboswachter

nou ik vind dat bewoners uit groesbeek er een keer gratis heen kunnen.omdat groesbeek er al veel geld in gestopt heeft in het verleden.

wpDiscuz