Strong Viking Mud Obstacle Run 2014

Zaterdag 29 maart 2014 nemen meer dan 3000 Vikingen de Berendonck bij Nijmegen over. Strong Viking organiseert daar haar eerste obstacle run van dit jaar: de Mud Edition. Met het grootste modderparcours en de meeste obstakels van Nederland belooft Strong Viking haar deelnemers een ultieme beleving.

Strong Viking heeft vorig jaar haar eerste run georganiseerd, de Strong Viking Water Edition, ook op de Berendonck bij Nijmegen. Deze obstacle run is door obstakels.com verkozen tot beste obstacle run van Nederland. De uitslag liet er geen twijfel over bestaan, in alle zeven categorieën heeft Strong Viking gewonnen. Op de tweede plaats is de Fisherman’s Friend Strongmanrun geëindigd. De derde plaats was voor Mud Masters.

Na een succesvol eerste jaar, groeit Strong Viking dit jaar door naar vijf events. De Mud Edition is nu al groter dan de Water Edition vorig jaar. Voor de Water Edition (14 juni) dit jaar zijn al meer dan 70 procent van de tickets verkocht. Daarnaast organiseert Strong Viking dit jaar ook twee obstacle runs in Spaarnwoude bij Amsterdam: de Hills Edition (24 mei) en de Brother Edition (20 september).

Op 11 oktober vindt de eerste editie van Strong Viking in Wuppertal, Duitsland plaats. Strong Viking obstacle runs zijn geen wedstrijd, maar een challenge. Samen afzien met een glimlach, dat is het belangrijkste. Het is dé kans om, na 1200 jaar, je weer een Viking te voelen.

Obstacle running vindt zijn oorsprong in 1987 in Engeland met Tough Guy. Begin 2000 is de sport overgewaaid naar Amerika, waar het nu de hardst groeiende sport is. Nederland vormt de bakermat voor obstacle running in Europa, met aankomend jaar meer dan zestig obstacle runs.

Een obstacle run is een hindernisloop waarbij je zowel mentaal als fysiek wordt uitgedaagd. Een paar uur klimmen, klauteren, duiken en elektrische schokken ontwijken haalt je uit de dagelijkse stress. Je bent kapot, zit onder de modder en schrammen, alles doet zeer, maar je voelt je een oermens. Ook wordt er een brede doelgroep aangesproken, doordat de duur- en krachtsporten worden gecombineerd.

Een ander belangrijk element is het teamwork. Elkaar helpen en motiveren en het “wij” gevoel creëren werkt aanstekelijk en brengt gelijkheid in het volbrengen van een gezamenlijke missie.

Meer info: www.strongviking.com.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Strong Viking Mud Obstacle Run 2014

Reageren is niet toegestaan.