Start opstellen monumentenlijst Millingen aan de Rijn

De gemeente Millingen aan de Rijn heeft besloten een gemeentelijke monumentenlijst op te stellen zodat de meest karakteristieke gebouwen beschermd worden.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

In Millingen aan de Rijn zijn gelukkig nog heel wat historische gebouwen te vinden. Door het opstellen van een een gemeentelijke monumentenlijst worden de meest karakteristieke gebouwen beschermd. Ook krijgen de eigenaren ervan dan ondersteuning bij het onderhoud.

Het Monumenten Advies Bureau (MAB) uit Nijmegen heeft de opdracht gekregen om een lijst met geschikte gemeentelijke monumenten voor te dragen. Het werk start met het uitvoeren van een zogenaamde quickscan. Een eerder door Bond Heemschut uitgevoerde cultuurhistorische inventarisatie dient hierbij als uitgangspunt.

Eerste selectie mogelijke monumenten

Medewerkers van MAB zullen tussen 7 en 18 april de historische gebouwen vanaf de openbare weg beoordelen en een voorstel doen voor een eerste selectie van mogelijke gemeentelijke monumenten. Van de panden uit die selectie zal vervolgens bekeken worden of ze monumentwaardig zijn. De panden die aan de criteria voldoen zullen uiteindelijk worden voorgedragen als gemeentelijk monument.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Millingen aan de RijnTags:
, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jeuh

Zullen de eigenaren blij mee zijn..

Sloopkogel

Ja allicht, Groesbeek gaat straks toch de kosten van het onderhoud betalen:)

de nachtboswachter

GROESBEEK betaald wel.

Marcel Poelen
@ sloopkogel; onze wethouder Sjaak en zijn GVP vrienden zijn bijna klaar met slopen in Groesbeek, alleen de Protestantse kerk , een lege kippenschuur, en leegstaande appartementen van 6 bouwlagen in het centrum. Oh ja en er staan ook nog en wat Treffers gebouwen, bij Achilles zijn ze dankzij gedoe tussen Harrie en Sjaak nog niet zo ver. Sjaak gaat op korte termijn (noodgedwongen wat mij betreft) zijn horizon verleggen naar een andere gemeente, mogelijk dus naar Millingen, verder weg nog beter vanwege de MUG herindeling! VOLG (ook een echte lokale Groesbeekse partij), in Groesbeek ooit begonnen met ‘behoud ons… Lees meer »
truus

Lang leven de onroerend goed belasting, denkt het Groesbeeks bestuur. Die kan hoger en hoger. Kunnen we aan Millingen geven

Dat deze bestuurder die er nu zitten de weg kwijt zijn weten we maar al te goed
We kunnen het ook anders bekijken.
Wat hier al gesloopt is, is met geen pen te beschrijven, laten we proberen dat dit niet meer gebeurt in onze aanliggende dorpen die straks bij ons horen.
Zij moeten straks net zoveel betalen aan ontroerend goed belasting als de inwoners van de gem Groesbeek.

Bertus

@ Marcel Poelen, in Groesbeek word tenminste nog gebouwd.
Goed voor de werk gelegenheid en de economie…
En in die lege kippenschuur.. vol met kippen doen,
goed voor de werkgelegenheid en we leven op een wereldbol waar niet voor iedereen genoeg te eten is dus…….
Straks staat dat ding ook weer vol wiet en andere ellende zoals verloedering. Je kunt wel overal kritiek op hebben maar in Groesbeek doen ze tenminste nog iets..
Tja en Duitsland het is er al tjok vol met winkelende en tankende Hollanders ..zal wel een reden hebben.
Misschien minders klagers daar…………

wpDiscuz