Bijzondere voorjaarsexcursie door het Vennengebied

Het voorjaar is begonnen. Hét seizoen om naar buiten te gaan! De natuur in de Overasseltse en Hatertse Vennen komt weer tot leven en dat is te zien. Ervaren gidsen nemen u op zondag 13 april graag mee voor een wandeling door het Vennengebied.

Panorama_Vennen_1sep2012-SBB

In mei leggen alle vogels een ei

In het voorjaar laten veel vogels zich horen. Het gezegde ‘in mei leggen alle vogels een ei’ is een misverstand! Vanaf begin april hebben veel soorten al een nest gemaakt en beginnen met het leggen van eieren. Het vogelgezang en gakkende ganzen klinken volop over de vennen. Je ziet prachtige ontluikende bomen en struiken en wie weet zijn de kikkers al te horen of is er nog kikkerdril te zien. Ga mee en zie dit moois eens van dichtbij!

Knus en lieflijk

De Overasseltse en Hatertse Vennen vormen een verstild gebied met glooiende rivierduinen, vennen, plukjes heide, akkers en bosjes. Knus en lieflijk is het hier, niet in het minst door de vogels die hier rond deze tijd van het jaar broeden. In dit gebied komen meer dan zestig soorten broedvogels voor. Enkele bijzondere soorten zijn geoorde fuut, dodaars, boomvalk, groene en zwarte specht en de wielewaal.

Aanmelden

Datum: Zondag 13 april. Start: 9.00 uur. Duur: 2 uur. Kosten € 4,00, kinderen. € 2 (tot 12 jaar). Tip: verrekijker, goed schoeisel, indien nodig warme kleding. Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 11 april via [email protected]

Locatie: infopaneel Staatsbosbeheer, parkeerplaats aan de Hessenbergseweg (naast restaurant St. Walrick) te Overasselt.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter
Nou zo bijzondere voorjaarsexcursie is het echt niet meer nadat alles er zo’n beetje weg gekapt is. Veel vogels zullen niet meer terug keren naar hun vaste plek. Omdat hun nest en boom weg is erg jammer.om toch voor de dag te komen laat Staatsbosbeheer zich door de hogere zakkenvullers manipuleren van kijk eens hoe goed wij bezig zijn.heb eens hart voor de natuur zowel voor dier en plant.en neem eens een boswachter mee zoals jan meester die kennis heeft van de natuur.en vooral van blessen in plaats van een figuur aan te stellen die met de spuitbus door het… Lees meer »
willem 2

Met weinig bomen kun je wel lekker van je afkijken.

hentje

de nachtboswachter heeft wel een beetje gelijk.

wpDiscuz