[Foto’s / Update] Herinrichting voorterrein Kerstendal

Het college van burgemeester en wethouders in Groesbeek kiest voor een versoberde inrichting van het voorterrein van dorpshuis Kerstendal. Inwoners uit Berg en Dal hebben eerder al aangegeven dat er behoefte is om daar een dorpsplein te creëren.

Kerstendal_Berg_en_Dal_2_RW-DGB
Ingang dorpshuis Kerstendal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Onlangs heeft de raad een krediet van 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het project “Herinrichting Hamersveld”. De leefbaarheid in de wijk wordt hiermee sterk vergroot. Een opknapbeurt van het voorterrein van Kerstendal was hier, vanwege de kosten, niet in meegenomen. Het college heeft uiteindelijk besloten om met een apart projectvoorstel te komen.

Bewoners zien graag dat het terrein beter geschikt wordt gemaakt als ontmoetingsplek voor activiteiten in Berg en Dal. Dorpsraad Berg en Dal, “Vrienden van Kerstendal” en basisschool Titus Brandsma hebben in januari gesproken over wensen rond deze inrichting. Dit leidde echter tot een ontwerp waarvan de kosten ruim boven de € 40.000 uit komen.

Het college vindt dat te gortig en kiest daarom voor een versoberde inrichting. Er wordt nu gewerkt aan het pleingedeelte direct voor het dorpshuis en aan het groen. Hoewel het raadsvoorstel al klaar is, is nog niet bekend hoe het ontwerp ontvangen wordt. “Er is niet gevraagd of Kerstendal en de bewoners van Berg en Dal zich kunnen vinden in de versoberde uitvoering”, aldus het college. De twee jeu de boules banen blijven, als het aan het college ligt, behouden.

De raad wordt op 24 april gevraagd om voor de herinrichting € 29.000,- beschikbaar te stellen. Dit geld is onder andere nodig voor nieuwe verharding van het toegangspad/plein en het aanplanten van nieuw groen.

Update 24-04-2014, 22:15 uur
De raad heeft het geld donderdagavond beschikbaar gesteld. Er kan nu gewerkt worden aan de herinrichting van het voorterrein.


Voorterrein Kerstendal. Foto’s en rechten: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Beter iets als niets. Men zou straks naar de verkiezingen ook wel een jules de boules baan aan kunnen leggen aan de Kerkstraat als er in november ontslagen vallen tijdens de verkiezingen kan men altijd nog zeggen daar heb ik ook nog gewerkt.

Sprookje

Ach, B&W moet de tering naar de nering zetten. Ze zitten straks naar een kolossale nieuwbouw met dito leegstand te kijken. Het geld is op…….

bewoner kerstendalseweg

Met verbazing zit ik dit artikel te lezen ,Opknappen kan ik wel iets bij voorstellen ,maar de Jules de boules baan moest er toen ook komen ,voor de ouderen .
Er is denk ik vier keer op gespeeld ,en weet je nu wat het nu is? een HONDENUITLAATPLAATS .pffff ongelooflijk .

wpDiscuz