Project verbetering looproutes Ubbergen

De gemeente Ubbergen gaat de looproutes voor senioren, mindervaliden en ouders met kinderwagens verbeteren.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

Verbetering looproutes

De verbeteringen zullen nog dit jaar gerealiseerd worden, en wel in de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij.

Het project met de naam “Verbetering looproutes” start met een bijeenkomst in de vier kernen. Tijdens deze bijeenkomst wordt algemene informatie gegeven over het project (in Ooij en Kekerdom zijn de bijeenkomsten inmiddels geweest). Vervolgens kunnen inwoners aangeven welke looproutes ze hoofdzakelijk gebruiken en waar knel- of verbeterpunten zijn.

Het gaat daarbij niet alleen om het wegnemen van belemmeringen. Het kan ook gaan om het aanbrengen van extra rustpunten, betere straatverlichting of aangepaste bushaltes. Tijdens de bijeenkomst kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een klankbordgroep die nauw betrokken blijft bij het project en de afronding. Want de gemeente wil inwoners bij het gehele proces betrekken.

Aan de hand van de inventarisatie maakt de gemeente in samenspraak met inwoners een plan van aanpak. In dit plan staan de problemen en wensen van de bewoners en de ingrepen die voor de verbetering nodig zijn. De aannemer die de werkzaamheden uitvoert, houdt bij zijn planning rekening met wensen van inwoners.

Nog dit jaar moeten alle activiteiten hun beslag krijgen. In de vier Ubbergse kernen zijn dan nog veiligere routes naar de voorzieningen.

Meer weten of meedoen?

U bent van harte welkom bij een startbijeenkomst van het project Verbetering looproutes.

Data startbijeenkomsten:
Woensdag 9 april: Kulturhus in Beek.
Woensdag 16 april: De Vriendenkring in Leuth.

Programma:

19.00-19.15 uur: Inloopkwartiertje.
19.15-19.30 uur: Inleiding door wethouder Ria Barber en algemene informatie door de projectleider.
19.30-19.45 uur: Pauze.
19.45-20.30 uur: Met elkaar de looproutes en obstakels inventariseren.
20.30-20.45 uur: Pauze.
20.45-21.00 uur: Vervolgafspraken maken en afsluiting.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente UbbergenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

GOED bezig kan groesbeek iets leren van ubbergen

willem 2

Wat dan ?

democratie

Kijk, mooi voorbeeld van eerst nadenken en dan pas doen!

willem

@willem 2: de manier waarop in Groesbeek alle trottoirs en ook steeds meer straten worden volgesmeten met die zwarte plastic paaltjes, zogenaamd om te voorkomen dat auto’s op de stoep rijden, maar in de praktijk komt het erop neer dat er minder ruimte is voor de voetganger. Bovendien levensgevaarlijk voor fietsers, je zal maar op zo’n paaltje knallen. Over dit soort dingen wordt nou nooit eens nagedacht op het gemeentehuis.

karin

inderdaad willem. alleen al bij de opmerking: “Vervolgens kunnen inwoners aangeven welke looproutes ze hoofdzakelijk gebruiken en waar knel- of verbeterpunten zijn.” maakt mijn hart een sprongetje!

in groesbeek krijg ik steeds meer het idee dat er 2 wethouders een wandelingetje maken en aan de hand daarvan wordt bepaald wat er moet gebeuren (of een heuse inspraakbijeenkomst op het moment dat de meeste mensen gewoon werken.

wpDiscuz