Scootmobielcursus Ubbergen

Op 24 april organiseert de gemeente Ubbergen een scootmobielcursus. De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen die op een scootmobiel rijdt zo veilig mogelijk deelneemt aan het verkeer.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

De cursus is geschikt voor zowel beginnende bestuurders als mensen die al langer gebruik maken van de scootmobiel. De cursus is een gezellige en informatieve dag, met als doel de vaardigheden te oefenen en verbeteren, de verkeerskennis op te frissen en kleine mankementen aan de scootmobiel te verhelpen.

Wanneer: 24 april van 9.30 tot 14.45 uur.
Waar: dorpshuis De Sprong (Prins Bernhardstraat 3, 6576 BB Ooij).

Wat kunt u deze dag zoal verwachten?

– Uitleg over de verkeersregels die voor een bestuurder van een scootmobiel van toepassing zijn. Ook nieuwe en gewijzigde regels worden besproken.
– Uitleg over de werking van uw scootmobiel (als bepaalde zaken niet duidelijk zijn, krijgt u duidelijke uitleg van de leverancier).
– Het afleggen van een behendigheidsparcours, om te ervaren hoe uw vervoermiddel zich gedraagt in bijzondere situaties. Hoe beter u uw scootmobiel kent, hoe veiliger u rijdt! Ook oefent u lastige manoeuvres als achteruitrijden, keren op de stoep en veilig links afslaan.
– Een korte rit over de openbare weg om de geleerde regels in de praktijk te toetsen.

Aanmelding

Indien u interesse heeft in het bijwonen van deze cursus, kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of bellen naar 024-6849163.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente UbbergenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Neem aan dat de cursus gratis is voor deze doelgroep men zou in Groesbeek ook zo’n cursus kunnen doen. Veel gehoorde klacht als mijn Scootmobiel stuk is kan ik de hele dag in huis wachter tot de monteur komt men zou deze doelgroep toch ook voorrang kunnen geven en altijd een reserve scootmobiel gelijk kunnen geven. en ook in natuurgebieden en bosgebieden scootmobielpaden aanleggen veel van deze mensen willen ook graag de natuur in plaats van het langs drukken wegen te moeten rond toeren en steeds door wielrenners naar de kant gedreven te worden.

renner
Nachtboswachter hoe kom je daar nu weer bij dat scootmobielers door wielrenners voordurend van de weg worden gedrukt Dit is weer een aanname die nergengs op slaat, maar waar van jij weer denkt dat je er mee scoort. Ik zit regelmatig op de racefiets ook met een groep. Behalve dat er door wielrenners echt wel respect is voor deze mede weggebruikers moet je niet proberen om met zo’n rank fietsje een scootmobiel van de weg te drukken. Als je zo’n scootmobiel maar even raakt ga je zelf gruwelijk op je gezicht terwijl de scootmobieler het niet eens hoeft te merken.… Lees meer »
de nachtboswachter

Renner waarom gebeuren er zoveel ongelukken door wielrenners en van de 10 hebben er misschien 2 een fietsbel maar wel een rennersfiets van enkele duizenden euro’s maar geen bel van een paar euro’s daarbij de wat oudere renners tonen nog wel respect voor scootmobielers maar o wee als men met een groep is.en nou mag jij weer reageren wielrenner wel eerlijk zijn.

renner

Nachtboswachter kijk eens naar de rode duimpjes.
Dan is voor mij antwoorden overbodig, wat overgens zowiezo zinloos is naar jou toe.
Zo ver ik kan zien is het op dit forum nog nooit iemand gelukt om jou van mening te doen veranderen.
Zo iets noemen ze, plaat voor de kop.

De strejbal

Renner volgens mij ben jij echt het steriotype kwalletje in een rabotrui op zo n kutfiets.

Wie nu zijn fiets weer uit de schuur pakt om dat de tour weer voor de deur staat.

Jullie wielrenners kijken nergens naar en denk altijd dat de hele weg van jullie is.

En dan vinden ze het ook nog gek dat er getoeterd word door auto’s omdat ze weer eens met drieen soms zelfs met vieren naast elkaar om de weg fietsen, terwijl ze op het fietspad horen.

#Kansloos volk die Wielrenners

Sloopkogel

De Strejbal had het wellicht iets subtieler kunnen brengen, maar spreekt wel de waarheid, de gehele waarheid en niets anders dan de waarheid. Want tsjah, zo gradren wielrenners zich nou eenmaal..

wpDiscuz