Renteloze lening Kerstendal voor dakrenovatie

Het college wil een renteloze lening verstrekken voor de renovatie van het dak van gemeenschapshuis Kerstendal in Berg en Dal. Voor deze renovatie is € 22.500,- nodig. Eerder werd een subsidieaanvraag afgewezen.

Kerstendal_Berg_en_Dal_RW-DGB
Kerstendal Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het verzoek voor de renteloze lening komt van Stichting Dorpshuis Berg en Dal. Aan diezelfde stichting is in januari 2012 al een renteloze lening van € 50.000,- verstrekt. De aflossing van deze lening eindigt in 2022. Van 2022 tot 2027 wordt de tweede geldlening afgelost. Met het bestuur van de stichting worden een geldleningsovereenkomst en een schuldbekentenis afgesloten.

Het dorpshuis heeft voor een renovatie van het dak (zowel gymzaalgedeelte als dorpshuisgedeelte) en aanpassingen van de barruimte en keuken in totaal zo`n € 170.000,- euro nodig. Groesbeek ging alleen akkoord met een subsidie voor de renovatie van het dak van het gymzaalgedeelte: € 10.500,-. De gemeenteraad ondersteunde het collegestandpunt, maar gaf tegelijkertijd aan dat er voor het lekkende dak van Kerstendal nog wel een oplossing gevonden moest worden.

Het onderwerp “Kerstendal” komt de laatste tijd vaker aan bod in de Groesbeekse politiek: op 24 april wordt er in de gemeenteraad gesproken over de versoberde herinrichting van het voorterrein van Kerstendal. Daarvoor wil het college € 29.000,- beschikbaar stellen.

Gemeenschapshuis Kerstendal bestaat bijna 50 jaar en heeft zo`n 35.000 bezoekers per jaar.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Nou breekt mijn klomp geld willen ze wel maar de naam Groesbeek niet.

Henk

Berg en Dal behoort tot de gemeente Groesbeek, en hebben natuurlijk ook recht op geld van de gemeente. Dit staat geheel buiten de discussie over de toekomstige gemeente naam, die hopelijk wel Groesbeek blijft.

fluitkelje

Dat snapt hij niet,hij moet is ophouden met reageren,al zijn opmerkingen raken kant noch wal.

Sloopkogel

Onze bouwschuur van de carnaval kan ook wel een nieuw dak gebruiken, is nog ergens een potje over?=)

wpDiscuz