Millingen tikt “stoepvandalen” op de vingers

Op dit moment worden in heel Millingen aan de Rijn de stoepen opnieuw bestraat. Volgens planning is dit op 1 juli a.s. afgerond. Dan liggen alle trottoirs er weer strak en netjes bij.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

Helaas zijn er inwoners en bezoekers die hun voertuig graag iets hoger parkeren, namelijk op diezelfde vernieuwde stoepen.

“Dat mogen we rustig een vorm van vandalisme noemen, want de trottoirs raken hierdoor beschadigd, met herstelkosten als gevolg. Daarom wordt hier streng op gehandhaafd en waar nodig beboet”, aldus de gemeente. “U kunt in Millingen heel makkelijk uw auto kwijt. En het is gratis. Dat willen we graag zo houden. Onze inwoners en bezoekers ook, denken wij. Parkeren op stoepen en in plantsoenen is daarom geen gedrag dat bij Millingenaren past. Het is overigens ook gewoon verboden”.

Het gebeurt helaas wel regelmatig, in het centrum maar ook daarbuiten. Voetgangers en doorgaand verkeer wordt de doorgang belemmerd en het is vaak onveilig omdat het zicht op ander verkeer wordt weggenomen. En het richt dus schade aan doordat trottoirs verzakken en plantsoenen worden beschadigd.

Schade die uiteindelijk met gemeenschapsgeld moet worden hersteld. “Erg zonde, want het komt deels uit uw inwonersbeurs”, besluit de gemeente.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Millingen aan de Rijn

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 april, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet

Maakt toch niks uit……….groesbeek betaalt wel

klaas

bekeuren die handel leren ze het van zelf af

maria

sorry piet dit is een opmerking dat nergens opslaat.
we zullen het toch met elkaar moeten doen en om dan zulke
opmerkingen te geven slaat totaal nergens op

Anne

maria, het is wel een beetje eenzijdig bij de groesbekers neergelegd. verder heb je gelijk, we moeten samen verder.

Robert Schmitjes

Wat moeten wij eigenlijk met dit nieuws.

Muts

Volgens mij is er gewoon een wet die parkeren op de stoep verbiedt. Als je hier een bekeuring voor krijgt, heet dat gewoon handhaven. Niks raars.

Bertus

De burgemeester heeft laatst beloofd, om eens flink te gaan handhaven….
Millingen word daar door zelfs Nederlands eerste wiet vrije gemeente

wpDiscuz