[Foto’s] Berg en Dals project “Hamersveld” van start

Na een zeer lang en intensief voorbereidingsproces, waarin de bewoners nadrukkelijk een bijdrage hebben geleverd, is het nu zo ver dat de uitvoering van het 1,5 miljoen euro kostende project “Herinrichting Hamersveld” kan beginnen.


Het project Herinrichting Hamersveld gaat woensdag van start. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De firma Ter Horst uit Varsseveld zal het werk gaan realiseren. Keten, materiaal en materieel worden geplaatst en krijgen een plek onder ander op het Hamersveld en de parkeerplaats langs de Leeuwerikweg. Daarnaast zal de aannemer ook starten met het rooien van de bomen die in het plan vervangen worden op het Hamersveld en langs de Kastanjelaan.

Gebied rondom het Hamersveld

Alle bestrating en asfaltverhardingen binnen de plangrenzen in de Kerstendalseweg, Putterweg, Vinkweg, Patrijsweg, Watertorenweg, Leeuwerikweg, Bisschop Hamerlaan, Kastanjelaan en Uilenputweg zullen opgebroken en vervangen worden. De herinrichting van Hamersveld zal leiden tot een betere woonomgeving in Berg en Dal. Daarnaast zal door gerichte aanpak van de regenwateroverlast ook de vuilemissie op het historisch/toeristische Romeins Waterwerk tot nul gereduceerd worden.

Werkzaamheden

Woensdag 23 april wordt om te beginnen de bovenste laag van het asfalt gefreesd op de Kastanjelaan, Uilenputweg en de Watertorenweg. De bewoners van deze straten kunnen hierna hun woning tot nader bericht weer bereiken.

Op de Uilenputweg wordt vanaf donderdag 24 april de bestaande wegverharding definitief opgebroken en start de aannemer met de nieuwe aanleg. Aansluitend zal na ongeveer één week ook de Kastanjelaan opgebroken worden, een week later het gedeelte Watertorenweg vanaf Zevenheuvelenweg tot aan de Uilenputweg. Aanvullende informatie ontvangen de bewoners zodra hun straat aan bod komt.

Tijdens de werkzaamheden worden de bewoners verzocht hun huisvuil, waaronder ook het gft-afval, op de hoek van de straat voor de afzetting te plaatsen. Onder normale weersomstandigheden gaat de gemeente uit van een uitvoeringsduur voor het gedeelte Kastanjelaan en Uilenputweg van 6 à 7 weken.

Foto’s van het gebied dat als eerst aan bod komt: Kastanjelaan, Uilenputweg en gedeelte Watertorenweg


Foto’s: DeGroesbeek.nl.

Foto’s van de rest van het plangebied Hamersveld


Op de foto’s staan de Kerstendalseweg (incl. kruising met Vinkweg), Hamersveld, Leeuwerikweg (incl. kruising Hamerlaan), Bisschop Hamerlaan, Vinkweg, Patrijsweg, kruising Watertorenweg/Vinkweg & Watertorenweg/Patrijsweg. Foto’s: DeGroesbeek.nl.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Halen we een bedrijf uit de achterhoek terwijl hier het ene bedrijf naar het andere failliet gaat.in deze regio zijn bedrijven genoeg die hier weer zouden kunnen beginnen.

Helper..

Nachtboswachter.
Bij welk Groesbeeks bedrijf was jij werkzaam als stratenmaker?
Of toevallig bij een bedrijf buiten Groesbeek.
Of was je lid van de soos?

henk

Willy,
Waarom gaan de Groesbekers hun boodschappen doen in Kranenburg? misschien omdat het daar goedkoper is? Zou het met de bouwvakkers uit Varsseveld misschien kunnen dat die goedkoper werk leveren en er dus meer in de gemeente kas blijft? waarom gaan de Groesbeekse bouwvakkers buiten Groesbeek werken? omdat ze misschien buiten de gemeente goedkoper zijn?
Zou mooi zijn als alle Groesbekers binnen Groesbeek inkopen en werk hadden. maar sprookjes bestaan ook niet.

www.hanspeters.eu

Ook ik zou het anders willen en dan met name werk voor Groesbeekse ondernemers. Europees aanbestedingsbeleid laat dit niet meer toe. Nog maar weer eens het advies om in mei toch maar te gaan stemmen, mijn voorkeur gaat uit naar een partij met een fris tegengeluid.

de nachtboswachter
Helper ik was van beroep wals machinist in de wegenbouw en heb dit lang gedaan en meestal in de nachtelijke uren en dat jij toevallig stratenmaker bent dan moet je nog veel leren om machinist te worden Henk dat begrijp ik ook wel maar de gemeente moet hierin juist bemiddelen om dit langzaam aan terug te draaien en er juist wat geld tegen aan gooien alles wordt tegenwoordig uit besteed en de provincie zou daar ook achter moeten staan. Kijk maar eens naar de mensen van BREED wat ze daarmee geflikt hebben en zo zijn er meer zaken die door… Lees meer »
stekkenberger

Groesbeekse bedrijven mogen wel buiten Groesbeek werken door heel Nederland,bedrijven van buitenaf mogen geen werk aannemen in Groesbeek,want dat moet door onze eigen bedrijven gemaakt worden,zou mooi zijn maar zo werkt het niet,de goedkoopste wint.

wpDiscuz