Strong Viking Water Edition 2014

Zaterdag 14 juni bestormen duizenden Vikingen de Berendonck bij Nijmegen weer. Strong Viking organiseert daar weer de Water Edition. Deelnemers zullen, naast een groot aantal uitdagende obstakels, ook het water moeten trotseren.

De Water Edition van Strong Viking is vorig jaar door obstakels.com verkozen tot beste obstacle run van Nederland. De uitslag liet er geen twijfel over bestaan, in alle zeven categorieën won Strong Viking. Op de tweede plaats is de Fisherman’s Friend Strongmanrun geëindigd. De derde plaats was voor Mud Masters.

De Mud Edition die Strong Viking op 29 maart 2014 op de Berendonck organiseerde, werd door obstakels.com als volgt omschreven: “het beste modderparcours wat we tot dusverre in Nederland gezien hebben; perfecte modder, goed vies worden, pittige obstakels en alles direct na elkaar”.

Ook tijdens de Water Edition zorgt voor Strong Viking voor meer dan genoeg modder. Daarnaast zullen deelnemers een aantal pittige obstakels moeten trotseren. Onder andere de Wodin Walk, Viking Rings, Raise the Sail en de Viking Jump maken deel uit van het parcours. Deelnemers kunnen kiezen uit een afstand van 7, 13 of 19 km. Iedereen kan dus zijn of haar eigen uitdaging aangaan, want dat is waar het om gaat bij Strong Viking.

Strong Viking is geen wedstrijd, maar een uitdaging en draait om teamwork. Samen afzien met een glimlach staat voorop. Obstacle running vindt zijn oorsprong in 1987 in Engeland met Tough Guy. Begin 2000 is de sport overgewaaid naar Amerika, waar het nu de hardst groeiende sport is. Nederland vormt de bakermat voor obstacle running in Europa, met aankomend jaar meer dan zestig obstacle runs.

Een obstacle run is een hindernisloop waarbij je zowel mentaal als fysiek wordt uitgedaagd. Een paar uur klimmen, klauteren, duiken en elektrische schokken ontwijken haalt je uit de dagelijkse stress. Je bent kapot, zit onder de modder en schrammen, alles doet zeer, maar je voelt je een oermens. Ook wordt er een brede doelgroep aangesproken, doordat de duur- en krachtsporten worden gecombineerd. Een ander belangrijk element is het teamwork. Elkaar helpen en motiveren en het “wij” gevoel creëren werkt aanstekelijk en brengt gelijkheid in het volbrengen van een gezamenlijke missie.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Strong Viking Water Edition 2014

Reageren is niet toegestaan.