[Foto’s] Opening “Hidden Garden” in Orientalis

Museumpark Orientalis heeft vanuit haar religieuze en culturele achtergrond een voorliefde voor Israël. De liefde tussen Israël en het museumpark is onlangs bezegeld met de opening van de Hidden Garden.


Opening van de Hidden Garden bij het Museumpark Orientalis. Links Haim Divon en rechts Harry Keereweer. Foto en rechten: Frans Aleven/DeGroesbeek.nl.

Bij de opening waren onder andere de Israëlische ambassadeur Haim Divon en de burgemeester van Groesbeek, Harry Keereweer, aanwezig. Kinderen van de Groesbeekse basisschool “Op de Horst” hebben wat Joodse liederen gespeeld. Dit gebeurde op de blokfluit, het keyboard en op het drumstel.

De Hidden Garden is een tuin gebaseerd op de Bijbeltekst Deuteronomium 8:7 – 8:9. “Straks brengt de Heer, uw God, u naar een goed land, een land van beken, bronnen en waterstromen, die ontspringen in de valleien en op de bergen, een land van tarwe en gerst, van wijnstokken, vijgenbomen en granaatappelbomen, een land van olijven en honing, een land waar u niet slechts schamel brood zult eten, maar waar het u aan niets zal ontbreken, een land waar u ijzer vindt in het gesteente en waar u koper delft uit de bergen.”

De zes rotsen, die prominent opgesteld zijn in de tuin, zijn van historische waarde: zij werden verzameld op zes belangrijke locaties waaronder de Dode Zee, Jeruzalem en Eilat. Zij staan symbool voor de zes punten van de Davidsster. De tuin is ontworpen in 2012 door de Israëlische architect Hovav Burnovski.

De Hidden Garden is geschonken aan Museumpark Orientalis door de staat Israël in 2013. De tuin is vorig jaar herplant bij Beth Juda, het Joodse dorp in Museumpark Orientalis en staat in mei in volle bloei.


Foto’s met dank aan Frans Aleven!

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Website Museumpark Orientalis

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Bruine schoenen zijn hip voor vijftig plussers.

wpDiscuz