Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn 2014

Wielen: roues, ruote, wheels en Räder – waar zouden wij zijn zonder wielen, die alles met vervoer te maken hebben?

Historisch_Vervoer_Millingen_aan_de_Rijn_2014-DGB

Rondom dit thema organiseert Historisch Vervoer Millingen aan de Rijn al vele jaren een prachtevenement, waarin ook veel aandacht en zorg is voor de mens, als deelnemer én als publiek.

Typerend voor deze dag? De ‘gemütliche’ sfeer en een grote verscheidenheid aan deelnemers. Op zondag 6 juli zullen er voor de 27e editie van dit evenement rond de 350 deelnemers acte de presence geven. Op Landgoed Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek rijden vanaf 9.00 uur de blinkende schoonheden de poorten binnen. Na het startschot om 10.00 uur vertrekken de voertuigen voor een prachtige toertocht. Via een groots defilé voor de bewoners van Verpleeghuis Kalorama te Beek-Ubbergen zal de toertocht rond 12.30 uur eindigen in het centrum van Millingen aan de Rijn.

Bezoekers kunnen in het middagprogramma genieten van de geur van smeerolie en brandstof en van talloze glanzende bolides. Het jeugdsentiment wordt geprikkeld door een promenade van de deelnemende historische vervoersmiddelen, waaronder auto’s, motoren, vrachtauto’s, brommers en tractoren. Hoogtepunten van het middagprogramma 2014 zijn de thematentoonstellingen MG 90 jaar, VW Golf 40 jaar en Fiat 500 Toen en nu.

Historisch_Vervoer_Millingen_2014_affiche-DGB

De organisatie nodigt zoals altijd de bezoekers uit om vooral in historische outfit deel te nemen. Dit jaar zijn in het bijzonder de vetkuif en petticoat in beeld op het Amerikaanse plein, waar ook The Eightball Boppers zullen optreden.

Voor wie dit nog niet genoeg vindt zijn er onder meer een onderdelenmarkt, stationair motoren, modelbouwers, minitrucks, een smederij en een kunstenaar met motorzaag aanwezig. Voor informatie en/of opgave kijk op www.historischvervoer.nl.

Organisatie en medewerkers heten u graag welkom in Millingen aan de Rijn op 6 juli aanstaande!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jantje.

Om aan te raden voor degene die er nog nooit zijn geweest, is een prachtig opgezet evenement. Gr

wpDiscuz