Klachten buurtbewoners over “Project Hamersveld”

Het Berg en Dalse project “Hamersveld” zorgt volgens buurtbewoners voor meer overlast dan aanvankelijk werd gedacht. Enkele ondernemers en bewoners hebben maandag dan ook een klachtschrift naar de gemeente gestuurd.


Het project Herinrichting Hamersveld ging in april van start. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Veel knelpunten

In de brief staan een negental knelpunten. Volgens de bewoners zijn drie straten in het gebied waar nu gewerkt wordt zowat onbegaanbaar voor ambulance en brandweer. “Onacceptabel”, schrijven ze. Bewoners ervaren sinds de start van het project, zo`n 6 weken geleden, veel overlast en ondernemers lijden langdurig schade. De situatie in de eerste fase van “Herinrichting Hamersveld” “loopt de spuigaten uit.”

“Slechte communicatie”

De gemeente heeft, zegt de buurt, tijdens de werkzaamheden niet goed met de betrokkenen gecommuniceerd. De schrijvers van de brief stellen dat de gemeente Groesbeek ver achter loopt op het gebied van de huidige communicatie- en informatiebehoefte. “Het doel moet zijn om zo veel mogelijk burgers in het plangebied te bereiken en te informeren, dit is u niet gelukt. Als overheid heeft u een voorbeeldfunctie”, staat er in de brief.

Werkvoorbereiding

De werkvoorbereiding zou volgens de briefschrijvers ook niet goed zijn: “Wij mogen verwachten dat er voor de aanbesteding een rondje door het plangebied is gelopen om te kijken of de tekeningen nog kloppen. Dit is onvoldoende of niet gebeurd (…) Sommige huizen stonden zelfs niet op de tekening”. Het project loopt inmiddels vertraging op.

“Niet serieus genomen”

Ondernemers en bewoners hebben de klachten eerder al gemeld, maar voelen zich niet serieus genomen en hopen dat daar door de brief naar het college van burgemeester en wethouders en de Groesbeekse raad verandering in komt.

Voortraject

In het voortraject is er een klankbordgroep samengesteld met vertegenwoordigers van alle straten in het plangebied. Inwoners zijn op die manier volgens de gemeente voldoende betrokken om goed voor hun belangen op te komen. De leden van de klankbordgroep hebben intensief contact gehad met de projectleider. Berg en Dallers mochten dit jaar ook de kleur straatstenen zelf uitkiezen. Over de communicatie tijdens de werkzaamheden zelf zijn de inwoners echter niet te spreken.

Het 1,5 miljoen euro kostende project in “Boven Berg en Dal” ging in april 2014 van start.

Klachtschrift Project Hamersveld.

FacebookLogo_DG1 Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1 Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts
Als de mensen in B&D hopen dat de gemeente luistert, dan zullen ze zeer teleurgesteld worden/ De gemeente luistert alleen naar zichzelf en waarschijnlijk worden alle klachten met een drogreden van tafel geveegd. Daar is de gemeente zeer goed in. Communicatie naar de burger en moderne zaken, zoals een deugdelijke en duidelijk website zijn niet aan onze ambtenaren besteedt. Het lijkt er steeds meer op dat het pluche koste wat kost warm gehouden moet worden tot de verkiezingen en het liefst nog lang erna. Mijn vertrouwen in de lokale politiek is tot een absoluut minimum gedaald en toch weten ze… Lees meer »
stekkenberger

Laten ze blij zijn dat het mooi opgeknapt word,bij ons in de straat heeft het ook wat langer geduurd,maar als ik zie wat wij er voor terug gekregen hebben,gewoon prachtig.

willie liebers

Muts je heb gelijk het is te gek voor woorden. ik noem een voorbeeld de heiliger landstichting als daar werkzaamheden zijn word er met alles rekening genomen. Wie wonen er spaan minister van Agt begrijp je en professors advocaten. En dan zorgt men dat alles goed verloopt en de schoenen droog blijven en niet vies worden hoop dat ook berg en dal straks massaal op sociaal Groesbeek stemt denk er maar eens goed over naar komt wel weer een dure muziek band naar Groesbeek tijdens de wijnfeesten mag ook wat kosten de rode loper is al bestelt.

wpDiscuz