Romeinse vondsten Molenveld Millingen

In het plangebied Molenveld (Millingen aan de Rijn), waar nieuwe riolering wordt aangelegd, zijn Romeinse resten gevonden.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

Grondwerkzaamheden in gebied dat historisch interessant is worden vaak begeleid of voorafgegaan door archeologisch onderzoek. Ook bij deze werkzaamheden is dat het geval.

Voor dat doel zijn twee sleuven aangelegd in het tracé in de C.R. Waiboerweg, het deel tussen de kruisingen Waiboerweg- Molenveld en Waiboerweg-Heerbaan. Omdat bij de Heerbaan al ooit een Romeins graf is gevonden, waren de archeologen ook hier alert op graven uit die tijd. En het was raak: er zijn asresten gevonden, een bord, een kom, een versierde beker en een kruik.

Tussenstand

Dit is een tussenstand, want er volgt nog meer onderzoek. Als het veldwerk is afgerond komt er een rapport met resultaten en aanbevelingen hoe ermee om te gaan.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Millingen aan de Rijn

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Zie je wel, die Romeinen waren er toch 🙂

Party Animal

Pfffff.. om gek van te worden… Krijgen ze het helemaal in hun bol daar op het dorpsplein… nieuwe stickers zullen al wel besteld zijn… De Romeinen waren hier… en ook in Millingen..bah bah

De Kuier.

Asresten?? Van wietplanten.

willie liebers

Heb ze nooit gezien.

wpDiscuz