Zomeryoga op de Stollenberg in Berg en Dal

Vanaf maandag 14 juli geeft Anne-Christine Staals veertig dagen lang iedere ochtend van 9.00 uur tot 10.15 uur Kundalini Yoga in haar tuin aan de Stollenbergweg in Berg en Dal.

Anne-Christine Staals rondde dit voorjaar haar opleiding tot gecertificeerd Kundalini Yoga docent af. Omdat ze deze zomer niet naar een yogafestival in Frankrijk kon, besloot ze haar eigen uitdaging dicht bij huis te maken. Ze bedacht eerst de veertigdaagse in haar tuin en kwam daarna op het idee om haar buurtgenoten ervoor uit te nodigen. Daarvoor bracht ze 250 flyers rond in de buurt. Buurtbewoners reageren positief: ‘Goed buurtinitiatief, ik herken je van de flyer, leuk om yoga te doen bij een buurvrouw, fijn om bezig te blijven in de zomervakantie.’

In de yoga staat veertig dagen voor de tijd die nodig is om een gewoonte te doorbreken. Bijvoorbeeld de gewoonte om te weinig te bewegen. Daar kan Kundalini Yoga je prima bij helpen. Het is een actieve vorm van yoga waarbij we pittige oefeningen afwisselen met krachtige meditaties. Kundalini Yoga is anders dan je misschien verwacht. Veel mensen denken dat yoga sereen, zacht en vriendelijk is. Klopt! Maar Kundalini Yoga is ook zweten, buiten adem zijn en voelen hoe je hart bonkt en je spieren verzuren. Het mooie is, terwijl jij aan je kracht, conditie en soepelheid werkt, komt tegelijkertijd je lichaam in balans, krijgen organen een massage, worden er meridianen schoongemaakt en afvalstoffen afgevoerd, opent je hart en ontstaat er ruimte en stilte in je leven. Je bewustzijn verdiept zich, zodat je beter de verbinding voelt met jezelf en met het grotere geheel.

Bij de zomeryoga komt er iedere week een ander thema aan bod. De eerste week (de vierdaagse week en eerste vakantieweek) is dit ontspanning en omgaan met stress. De tweede week is een echte kennismakingsweek met Kundalini Yoga. Iedereen is welkom om een keer mee te doen. Er is plaats voor vijf mensen per ochtend in de tuin. Wil je nog meedoen, mail dan naar [email protected] of meld je aan via de facebookpagina facebook.com/inbalansmetyoga.nl, waar je ook meer leest over het programma.

Kosten zijn € 6,- per keer of € 50,- voor een tienstrippenkaart.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Zomeryoga op de Stollenberg in Berg en Dal

Reageren is niet toegestaan.