Gemeente Ubbergen vergoedt zwemlessen

Leren zwemmen is belangrijk voor kinderen. Het is gezond, goed voor de lichamelijke ontwikkeling, maar vooral ook: belangrijk voor de veiligheid van kinderen.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

Vooral in een waterrijke gemeente als Ubbergen. De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen ten minste één zwemdiploma hebben en bij voorkeur twee. Zwemlessen zijn duurder dan andere sportactiviteiten. Om ouders te stimuleren hun kinderen te leren zwemmen, wil de gemeente gezinnen die geen zwemlessen kunnen betalen, tegemoet komen in de kosten hiervan.

De spelregels

De vergoeding voor het zwemonderwijs is voor kinderen in het basisonderwijs uit gezinnen met een inkomen op of onder de inkomensgrens van 120% van de bijstandsnorm die voor hen geldt (zie voor een toelichting de onderstaande tabel).

Tabel bijstandsnormen per 1-1-2014.

Tabel bijstandsnormen per 1-1-2014.

De regeling is bedoeld voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. De jaarlijkse bijdrage is maximaal € 522 per kind voor het behalen van diploma A, maximaal € 122 voor het behalen van diploma B en maximaal € 122 voor het behalen van diploma C.

Al betaalde zwemlessen vanaf 1 juli 2013, door ouders/verzorgers die onder deze regeling vallen, kunnen vergoed worden op basis van ingeleverde betalingsbewijzen of startbewijzen. De looptijd van de regeling is tot 1 januari 2015. Aanvragen kunnen ook ingediend worden voor het behalen van het A, B en/of C diploma in het jaar 2015. Belangrijk is dat u uw kind voor diplomazwemmen inschrijft voor 1 januari 2015. Daarna stopt de regeling.

Als voorbeeld, kosten voor een diploma A:
– 60 lessen van 45 minuten: € 480,00
– Inschrijfgeld incl. pasje: € 22,50
– Diplomabijdrage (per diploma): € 19,50
– Totaal per kind/scholier per diploma A: € 522,00

Als uw kind in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming, ontvangt u dus € 522,- voor de bekostiging van de zwemlessen.

Indienen aanvraag

Uw aanvraag om een tegemoetkoming kan u indienen door een email te sturen naar [email protected]. U ontvangt daarna een aanvraagformulier en wij vragen u om een aantal gegevens (zoals over uw inkomen). Met deze gegevens beoordelen wij of u recht heeft op geld voor zwemlessen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit Baldink

Waarom nog zwemles? De helft van de kinderen blijft al drijven zo dik zijn ze.

Marcel Poelen

Jammer dat je dat zo motiveert Gerrit.
Lijkt mij een prima regeling voor ouders en hun kinderen die iets minder te makken hebben.
Dit goede voorbeeld zouden veel sportverenigingen ook kunnen volgen door kinderen van deze doelgroep korting te geven op lidmaatschappen.

goed idee Marcel voor de sportclubs, maar dit probleem met het zwemen moet de Gem Groesbeek op zich nemen, krijgen we misschien een beter zwembad hier in Groesbeek, dat is pas goed besteed geld.
Ik neem aan dat de kinderen uit de Gem Ubbergen ook in Groesbeek komen zwemen voor hun diploma, blijft het geld tenminste in onze nieuwe gem Groesbeek,

de nachtboswachter

Zeker weten we doen al genoeg voor andere doelgroepen kun je zelf in vullen.

wpDiscuz