Berg en Dallers lanceren “Berg en Deel”

Het aantal websites waarop inwoners spullen of diensten met elkaar delen stijgt enorm. Enkele inwoners uit Berg en Dal hebben het initiatief “Berg en Deel” gelanceerd. Steeds meer Berg en Dallers maken sinds enkele maanden gebruik van dit deelplatform.

Berg_en_Deel_logo-BD

In Berg en Dal komen buurtbewoners bij elkaar om samen het delen in het dorp te vergroten. Het gaat dan om het delen van eten, boeken, gereedschap, speelgoed, hulp, inspiratie, tuinbankjes, pizzaovens, tuindeelhuisjes etc. Men kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Het doel van de website www.bergendeel.nl is zoveel mogelijk bewoners kennis te laten maken met de lol van delen, zodat er ook samen meer te delen is.

Naast het aanbieden van spullen en diensten op de website houden de tientallen leden ook bijeenkomsten en organiseren zij gezamenlijk activiteiten. De aankondigingen daarvan zijn te vinden op de Facebookpagina van Berg en Deel. Er hangt in het dorp ook een zelfgemaakt kastje waar men boeken kan lenen of zelf achter kan laten: de zogeheten buurtbieb.

Inwoners die mee willen delen dienen zich eerst op de eerder genoemde website aan te melden (Klik hier voor directe registratie).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, BergenDeel.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 54 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
piet

Mooi,ik ben lid van secondhand groesbeek,laat die berg en dalllers fijn in dat dal blijven

miep

Mooi initiatief!Brengt mensen meer bij elkaar en wat de een over heeft kan de ander weer gebruiken.Bij second hand Groesbeek wilt men vaker de hoofdprijs en gaat men voor zichzelf.Maakt niks uit waar je woont.Super!

truus

Ik woon in GROESBEEK

piet

Precies ik ook

miep

Tja Truus….dan moet je ook nooit verder kijken als Groesbeek en vooral het dorp nooit verlaten.Zelfs niet om goedkoper te tanken of voor de boodschappen!Er is meer als Groesbeek!Ik weet dat de naam Berg en Dal niet lekker valt…maar dit bericht had ook uit Malden of Gennep kunnen komen!

www.hanspeters.eu

Mooi kunnen ze gelijk de gemeentenaam Groesbeek delen

Kiezer

Zeg Hans….Sociaal Groesbeek stemde in met het voorstel voor een referendum…..da’s niet eerlijk. Laat ze lekker zelf kiezen

www.hanspeters.eu

Sociaal Groesbeek stemde in om nog een keuze te hebben kiezer. Je wilt niet weten wat me allemaal met de nek aan keek. Er waren 14 fractievoorzitters voor Berg en Dal. Dit was het maximaal haalbare.

piet

Goedzo hans die kiezer weet nergens af,

Jennifer Janssen

truus zei:”Ik woon in GROESBEEK”
Ja, en ……..?

Allemaal gaan stemmen.laat je stem horen.als je GROESBEEK
Als naam wilt houden
En niet dan achteraf gaan zitten te zeiken

Laat zien dat Groesbeek de grootste gemeente is
En ook de naam Groesbeek MOET behouden blijven

piet

Jennifer woon jij in berg en dal dan ?????

Jennifer Janssen

piet zei: “Jennifer woon jij in berg en dal dan ?????”
Het gaat hier over het dorp Berg en Dal en dan komt dat geneuzel van GROESBEEK weer. Grrrr.

Als er iets in Leuth te doen is komt ook weer dat geneuzel:”Ik woon in GROESBEEK”

Jennifer Janssen
jan zei: “Laat zien dat Groesbeek de grootste gemeente is En ook de naam Groesbeek MOET behouden blijven” Gemeente Groesbeek bestaat vanaf 1 januari niet meer en Millingen en Ubbergen worden NIET bij Groesbeek gevoegd, dus kan de nieuwe gemeentenaam ook niet de naam Groesbeek dragen. En nee, de huidige grootste gemeente bepaald niets, zoals sommigen beweren. Degene die roepen: “GROESBEEK” zeggen gewoon: ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken. En dat blijkt ook wel. Het niet niet “Groesbeek, Groesbeek, Groesbeek”, het is MUG, MUG, MUG! Wij met z’n allen en niet alleen de huidige gemeente Groesbeek. In een… Lees meer »
kloeke

Jennifer…ik word in een team gestopt waar ik helemaal niet bij wil….ik vind het fijn in team Groesbeek en heb helemaal geen zin om in team berg en dal of wat dan ook te komen.dus ja…Groesbeek boven alles!!!

Jennifer Janssen
kloeke zei: “Jennifer…ik word in een team gestopt waar ik helemaal niet bij wil…” Je hebt niets te willen. Je hebt de keuze: – of je neemt deel aan team Berg en Dal – of je doet niet mee en houdt voor de rest je mond. Team Groesbeek bestaat niet meer. En om nu te zeggen: ik ben tegen Team Berg en Dal (of MUG) en ik wil dat team Groesbeek blijft bestaan, loop je wel achter de feiten aan. Wat een aantal mensen uit Groesbeek nu doen is de boel zo manipuleren dat van Team Berg en Dal team… Lees meer »
kloeke

Je doet mee of je houd je mond…..dat is het hem nou precies Jennifer. …ik wil niet mee doen maar houd zeker niet mijn mond.ik snap jou redenering wel maar moet ik het er dan mee eens zijn? Snap natuurlijk wel dat jij voortaan kan zeggen dat je voortaan in de gemeente woord t waar Groesbeek ook onderdeel van is maar andersom zeker niet.

Toon verbeet

DIE ZICH NIET TE GROOT VOELT KIEST VOOR GROESBEEK.

Jennifer Janssen
kloeke zei:”Je doet mee of je houd je mond…..dat is het hem nou precies Jennifer. …ik wil niet mee doen maar houd zeker niet mijn mond.ik snap jou redenering wel maar moet ik het er dan mee eens zijn?” Helaas begrijp je het niet of wil je het niet begrijpen: Vanaf 1 januari bestaat Team Groesbeek niet meer. Dat is niet mijn redenering, het is een feit. En als je tegen die fusie bent heb je pech, je kunt het niet meer voorkomen. Je hebt gewoon twee keuzes: – meedoen met Team Berg en Dal – of niet meedoen, maar… Lees meer »
Jennifer Janssen

Waar ik mij echt het meeste aan stoor is dat Berg en Dal iets heeft en een aantal Groesbekers gelijk beginnen te snotteren dat zij in Groesbeek wonen, waardoor de gehele nieuwsbericht gekaapt wordt door tegenhangers van de fusie.

wpDiscuz