Romeins Festival in Orientalis

Van 29 juli t/m 3 augustus viert Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting opnieuw het Laat-Romeins Festival. Een bijzondere gelegenheid, geheel in het teken van de Romeinen.

Museumpark Orientalis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Museumpark Orientalis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Romeinse re-enactors uit heel West-Europa nemen het park letterlijk een weekje over en beleven het leven in de nadagen van het Romeinse Rijk. Zij laten zien hoe het Laat-Romeinse leger eruit zag. Tijdens deze week zijn er op doordeweekse dagen authentieke ambachten en is er een Romeinse markt.

Op dinsdag 29 juli is Wim van Broekhoven aanwezig om Romeinse kaas te maken. Een heerlijke en unieke bezigheid. Alleen al om naar te kijken. De geuren zijn ook heerlijk. Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus is er om 13.00 uur een militaire show met uitleg voor de huisjes van Beth Juda. Bezoekers kunnen hier op bankjes zitten en genieten van de show en het uitzicht op Beth Juda. Om 16.00 uur vindt er een civiele show plaats op het plein van Pontius Pilatus.

Meer info op: ww.museumparkorientalis.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Website Orientalis

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 juli, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Romeins Festival in Orientalis

Reageren is niet toegestaan.