Zondag: afscheidsevenement ’Millingen Bruist’

Het is bijna zover en de kalender telt snel af: het grote afscheidsevenement van de huidige gemeente Millingen aan de Rijn op 7 september 2014: ‘Millingen Bruist ‘!

Millingen_Bruist_2014-GM

De gemeente Millingen aan de Rijn gaat per 1 januari 2015 samen met de gemeenten Ubbergen en Groesbeek. Dit feit kan niet zomaar plaatsvinden, zonder dat er groots afscheid wordt genomen van de ‘oude’ gemeente Millingen aan de Rijn. Sterker nog, wat ophoudt te bestaan is de gemeente, maar niet de gemeenschap! Die bruist als nooit tevoren.

Omdat Millingen aan de Rijn ook een historie heeft van verbondenheid met de rivier, zal het thema WATER zijn. Een dag met kunst, cultuur, muziek, zang, dans, acrobatiek, sport en spel rond dit thema. Een dag ook waarop de gemeente borrelt van levendigheid en activiteiten voor jong en oud: vandaar de titel Millingen Bruist, en vandaar ook het ‘spetterende’ logo. Als u goed kijkt ziet u in het logo ook dat de druppels bestaan uit de helft van een hart. Het grote hart van Millingen aan de Rijn, en de liefde van de Millingenaren voor hun dorp.

Ook wordt dan het Kulturhus en de Bijenkorf na ingrijpende renovatie officieel heropend.

Programma Millingen Bruist

OCHTEND:
Koopzondag in Millingen aan de Rijn
10:00 uur: Kleedjesmarkt in Speeltuin de Steense Gemeente
11:00 uur: Tentoonstelling Moderne scheepvaart in Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort
11:00 uur: Op de dijk rond Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort: Expositie van een zwerm vogels van klei
11.00 uur: Recordpoging met papieren bootjes door Millingse schoolkinderen
12.00 uur: Onthulling Kunstwerk Pauline Lutters door Marianne Schuurmans

MIDDAG (Omgeving Heerbaan en in het centrum):
12:00 uur – 15:30 uur: Optredens koor Ap/Art en het Gelders Hoorn Ensemble
12:30 uur – 14:00 uur: Optreden DES DWAAS op terras De Kastanje
13:00 uur: Start Parade
13:00 uur – 15:00 uur: Tijdrit Jos van Hees / Bike Totaal. Finish op Zeelandsestraat
13:00 uur – 17:00 uur: Forum Milia, de Millingse markt met ruim 75 deelnemers
13:00 uur – 17:00 uur: Diverse activiteiten in Bibliotheek Kulturhus
13:00 uur – 17:00 uur: Korte films over Millingen in mobiele bioscoop tegenover het Kulturhus
13:00 uur – 17:00 uur: Optredens van Junction 12, Deja Vu Coverband en de Jekyll Island Corp in de Natte (OEV1)
13:00 uur – 17:00 uur: Optreden van duo Double Trouble op terras Café ’t Fuske
13.00 uur: Doorlopend de film  ‘Millingen en de Rijn’ van Dewi Plass, Kulturhus
13.30 uur en 15:15 uur: Vertellingen en filmbeelden door Otto van Boxtel, Millings Zeezeiler in het Kulturhus 4
14:00 uur – 15:30 uur: Optreden DES DWAAS op terras Hotel Millings Centrum
14:00 uur: Optreden Shantykoor uit Grieth (Dld) in Koffie- en Eethuis de Gelderse Poort
15:00 uur: Opening Kulturhus 15.30 u Optreden Deja Vu op terras De Taverne
16:00 uur: Opening vernieuwde Bijenkorf met aansluitend koersbal en dansen in de Spiegelzaal
16.30 uur: Verloting huurwoning bij kantoor Waardwonen (Heerbaan 170)
17:00 uur – 19:00 uur: Bruis(t)maaltijd voor € 9,50, verzorgd door de deel- nemende horeca in het centrum

In de loop van de middag is er een optreden van het Tamboers en Lyrakorps Van de Politiekapel Gelder- land Zuid bij Gasthuis St. Jan de Deo en bij het terras van Hotel Millings Centrum. Vanaf 13:00 uur Beachvolleybal bij Sporthal De Duffelt.

AVOND (Sporthal De Duffelt en vernieuwde Bijenkorf):
19:00 uur: Culturele avond met fanfares Ons Genoegen en St. Cecilia, Zangvereniging Vivace en Tot Zangs en Juliana Bicycle Team
21:00 uur: Spetterend einde van Millingen Bruist met muziek uit de jaren 60/70 door Real Imitation

Kaartjes avondprogramma

De organisatie krijgt veel vragen omtrent kaartjes voor het avondprogramma in de sporthal. Hier worden geen kaartjes voor verkocht! De entree is gratis en de zaal is vanaf 18:30 uur geopend.

Verloten huurwoning

Tijdens de Forum Milia, de Millingse markt op zondag 7 september 2014, verloot Waardwonen de huurwoning Hoefblad 3 in Millingen aan de Rijn. Waardwonen wil iemand die graag (weer) in Millingen aan de Rijn wil wonen blij maken met een huurwoning. Daarom verloot de corporatie tijdens het afscheidsfeestje Millingen bruist! deze prachtige huurwoning, een unieke kans!

Interesse?
Download dan de voorwaarden en het inschrijfformulier op www.waardwonen.nl of haal een set op het kantoor in Millingen aan de Rijn én lever het inschrijfformulier tijdens de Forum Milia op 7 september 2014 in. Dat kan van 13.00 tot 16.00 uur bij de stand van Waardwonen voor het kantoor op de Heerbaan 170 of in de woning Hoefblad 3 die van 13.00 tot 15.00 uur open is voor bezichtiging!

T-Shirt

Er is ook een “Millingen Bruist T-shirt”. Zondag kan men die in de stand van het Millingse ziekencomité kopen. Ze kosten € 7,50 per stuk en zijn te koop in de maten M, L en XL.

Folders

Hieronder een folder en advertentie.

Millingen Bruist advertentie (.PDF-bestand).
Millingen Bruis folder (.PDF-bestand).

Kijk voor meer informatie op www.millingenbruist.nl of op de Facebookpagina. Voor Groesbeek volgt er in december een slotmanifestatie. De organisatie daarvan is inmiddels ook in volle gang.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Millingen aan de Rijn

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter
Nou Afscheid nemen valt niet mee en een leuk Afscheidsevenement als zoethoudertje dat geeft de burgers toch weer een gevoel van wat zijn we goed bezig terwijl er zo veel gaat veranderen en het leven er ook weer duurde op gaat worden en Groesbeek krijgt straks de Witte piet en dan voel ik mijn ook aan de kant gezet en de plannen liggen al klaar en nu praat men al van we gaan ons in zetten voor onze burgers nonsens Den haag beslist en wij blijven het maar pikken en onze burgers hebben ze maling aan of je moet van… Lees meer »
punt

Ooit van interpunctie gehoord !?

nou.. nou

Huh….inter wat?

waar is mijn puntje gebleven?

Eerste bezuinigingen zijn er al:de puntjes zijn verdwenen!
Lap tekst in 1 adem…

truus

Ooit van het liedje gehoord? WIE ZAL DAT BETALEN……..?

henk

Koopzondag in Millingen, al de 5 winkels zijn geopend.
Nou, nou wat een bruisend programma. Wat zal het druk worden.

Als al de MUG gemeentes zo`n feestje gaan organiseren kan het met de fusie niet meer stuk.

henk

En dan ook nog eens rekening gehouden met de Groesbeekse kermis waar het dan ook koopzondag is. Planning en samenwerking is weer prima geregeld.

piet

Inderdaad Henk.wilde ik ook schrijven
Dat er weer fijn over nagedacht is
De eerste zondag in sept is het kermis in Groesbeek
En dat noemt men samen werken

www.hanspeters.eu
Ik heb tegen de slotmanifestatie in Groesbeek gestemd. Dat waren er nogal wat meer, er was slechts een krappe meerderheid voor het voorstel. Ik ben nog gebeld waarom ik tegen gestemd had. Dat is voor mij simpel, de Groesbeker heeft niks te zeggen gehad over de herindeling en wordt geacht feestelijk op te komen draven, voor een slotfeestje. Onze sterke gemeente is weggegeven om een andere te redden. De slotmanifestatie zal wel doorgaan maar zonder mij. Net als de herindelingsborrel op 20 december 2012 daar was ik als enigst raadslid ook niet. En dat het in Millingen bruist, druist volgens… Lees meer »
egotripper

Lekker wegblijven Hans. Ik en met mij vele Groesbekers zullen je niet missen en er zeker geen biertje minder om drinken. proost !!

Henk

beste Egotripper, ik denk dat jij geen echte Groesbeker bent want op kermis zondag gaat er geen hond naar Millingen. En kwa ego, ja dat is Millingen om uitgerekend tijdens de Groesbeekse kermis een evenement te organiseren, had dit niet een weekend later gekunnen? Nee dan ben je lekker sociaal bezig en staat samenwerking en denken hoog in je vaandel. Ze zijn financieel gewoon uit de klei getrokken, niet meer en minder.

Gerrit

Egotripper : VELE GROESBEKERS ?????????.

egotripper

@Henk. Als je goed gelezen zou hebben, had je gezien dat ik reageer op de bijdrage van HansPeters. Hij, Hans, heeft het niet over het agscheidsevenement in Millingen (gaat dit topic WEL over), maar over zijn eigen tegenstemmen aangaande zo’n evenement in Groesbeek. Wat betreft jouw bijdrage: het getuigd van een bepaalde arrogantie als je stelt dat men in Millingen geen evenement voor z’n eigen bevolking mag organiseren omdat het in Groesbeek kermis is……

Henk
@egotripper, je bedoeld dat jij dus een verkeerde opmerking maakt, want Hans heeft het duidelijk over het niet gaan naar de slotmanifestatie en als jij dan schrijft lekker wegblijven ik en … zullen je niet missen. Daarmee lijkt mij dat je suggereert dat jij met vele groesbekers daar wel heen gaat. En ja het is zeer Arrogant van een gemeente om geen rekening te houden met je zuster gemeente die je uit de klei hebt getrokken. Ook in millingen weten ze dat het de 1ste zondag van sept. kermis is in Groesbeek dat is al een eeuwigheid. Als je wilt… Lees meer »
egotripper

@Henk. Ik, als Groesbeker, schrijf dat Hans, als hij weg wil blijven op de GROESBEEKSE afscheidsevenement, niet gemist zal worden. Want Hans heeft het alleen ) maar (of Topic over het feit dat hij tegen een GROESBEEKS slotevenement heeft gestemd. (hij heeft nu nog niets te vertellen over een Millings slotevenement) dus nogmaal henkie…. goed lezen.

www.hanspeters.eu

Ik heb het inderdaad over de slotmanifestatie in Groesbeek. Dat heeft niets met ego te maken en mijn verhaal erbij is waar. In ieder geval proost egotripper, ik ben morgen naar Ravenstein.

egotripper

@Hans. Fijn dat je morgen naar Ravenstein gaat, kan je mooi zondag ff afreizen naar Millingen, een toekomstige mede gemeentekern. En een beoogd raadslid zal toch zeker feeling met z’n achterban willen/moeten hebben en interesse tonen in alle gemeentebewoners. of wordt het toch? https://www.youtube.com/watch?v=2LAvT1xwGxw

Lulpiep

ahhhhhhhhhhhhhh

Lulpiep

Egotrippertje.. moel halde ge he.. ge blieft van Hansie.eu af he… Onze gruusbekse trots..

wpDiscuz