Symbolische opening nieuw station Nijmegen Panovenlaan

Om klokslag 12:00 uur is vrijdagmiddag station Nijmegen Panovenlaan symbolisch geopend in aanwezigheid van sympathisanten en belangstellenden, die zich hebben verzameld bij de overweg ter hoogte van de Sionsweg in Nijmegen.

Nijmegen_Panovenlaan_actie-DGB

Exact 149 jaar geleden reden hier de eerste treinen over het spoor van Nijmegen via Groesbeek naar het Duitse Kleef. Maurice Niesten, initiatiefnemer van deze actie, legt uit dat met toevoeging van dit station aan de Maaslijn en de door hem zo vurig gewenste Keizerlijn, hiermee het zuidoosten van Nijmegen aanzienlijk beter ontsloten wordt. De halte zal behoorlijk wat reizigers trekken voor de nabij gelegen Sauna & Beauty de Thermen Nijmegen alsmede NIM Maatschappelijk Werk en Pro Persona, het regionaal centrum voor geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast worden de wandelaars van Heumensoord, die hier niet alleen met de Vierdaagse lopen maar het hele jaar door, afgezet voor de spreekwoordelijke poort en zouden hier op termijn een uitgezette wandelroute naar (bijvoorbeeld) station Mook Molenhoek kunnen volgen om van daaruit weer verder te reizen.

Niesten denkt dat realisering van dit station snel realiseerbaar is en bovendien tegen relatief lage kosten, aangezien er slechts een perron gebouwd dient te worden welke wordt voorzien van een paal om in te checken. Andere faciliteiten zijn vooralsnog niet nodig en van een dure overweg, zoals benodigd voor de realisatie van station Mook Molenhoek, is geen sprake. Reizigers kunnen gewoon van spoor 1 naar spoor 2 en 3 lopen via de bestaande, aangrenzende overweg bij de Sionsweg. “De inwoners van Heilig Landstichting (gemeente Groesbeek) profiteren ook van dit nieuwe station en verkrijgen een snelle (HOV-) verbinding naar de stad, maar ook naar Limburg. Bovendien ligt het station op loopafstand van het Museumpark Orientalis, wat tevens extra reizigers zal opleveren”, aldus Niesten.

Met deze actie hoopt Niesten enerzijds aandacht te genereren voor deze quick win welke de reiziger van Nijmegen Zuid-Oost ten goede zal komen en anderzijds het realiseren van de Keizerlijn een stap dichterbij te brengen. Met bestuurlijke wil en ambitie kan op de 150e verjaardag van de spoorlijn Nijmegen – Kleef volgend jaar het station Nijmegen Panovenlaan echt geopend worden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

3 km verder op ligt toch al station “Heyendaal “

Dave

Goeie zaak er zou veel meer geïnvesteerd moeten worden in het openbaar vervoer! Die kant van Nijmegen is tenslotte slecht bereikbaar vanuit Groesbeek. Vanuit Groesbeek eerst naar CS om vervolgens bij het Radboud te komen kost je 45 minuten. Ik zou zeggen (her)open de lijn ‘Groesbeek – Nijmegen’ en bekijk of op den duur deze lijn doorgetrokken kan worden naar Duitsland.

wpDiscuz