Speelplekken Millingen vernieuwd en beter verdeeld

Dit jaar staat de renovatie van enkele speelplekken in Millingen aan de Rijn in de planning.

Gemeente_Millingen_ad_Rijn_logo_2014-GM

Het betreft speelplekken aan de buitenring van de wijk Nielingen en de centraal gelegen speelplek aan de Nonnenkamp. De speeltoestellen op de locaties aan de rand van wijk zijn in slechte staat en daardoor aan vervanging toe. De speeltoestellen op de centrale speelplek zijn voor een deel nog in redelijke tot goede staat.

Betere verdeling speelplekken

Geprobeerd wordt om speelplekken binnen de gemeente zo evenredig mogelijk te verdelen. Voornoemde wijk is rijk bedeeld met speelplekken. Daarom -en ook vanwege de beheer(kosten)- verdwijnen de kleine speelplekken aan de Weteringsweide, Schaapsveld en Veulenskampje.

Nieuwe speelplek Nonnenkamp

Bij de centraal gelegen speelplek ‘’Nonnenkamp’’ zijn met name de hoofdattractie (het grote combinatietoestel) en de schommel in slechte staat. Deze toestellen zullen dit jaar vervangen worden door nieuwe speeltoestellen. Daarbij zullen ter compensatie voor het wegvallen van de drie kleine speelplekken enkele extra toestellen geplaatst worden.

Kinderen en ouders kozen ontwerp

Voor de keuze van nieuwe speeltoestellen is aan vier speeltoestelleveranciers gevraagd om een ontwerp te presenteren. Voor de beoordeling van deze plannen zijn kinderen uit de wijk benaderd. Op 16 juli jongstleden hebben 16 kinderen, 4 ouders en wethouder Wassink een keuze gemaakt uit de presentaties. Het plan van Proludic kreeg de meeste (voorkeur)stemmen. Vooral de vogelnestschommel, de kabelbaan en het combinatietoestel met glijbaan sprak kinderen aan. De speeltoestellen zijn besteld en zullen naar verwachting begin september geplaatst worden.

Speeltoestellen in goede staat

De eerstvolgende grote vervangingen zijn gepland voor het jaar 2020. Uit jaarlijkse inspecties blijkt dat speeltoestellen in de gemeente gemiddeld in goede staat verkeren. Wel staan voor 2020 enkele kleine speelplekken op de nominatie voor vervanging.

U kunt het ontwerp met een situatieschets hier downloaden: Ontwerp/schets presentatie Nonnenkamp (.PDF-bestand).
N.B: Openen van het bestand kan even duren.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron:Gemeente Millingen aan de Rijn

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Nou ouden toestellen op ruimen en veiliger plaatsen en de kinderen ook de kans geven om te kunnen spelen dat is heel belangrijk voor hun ontwikkeling en blijf van speelplaatsen af die zijn er toch voor kinderen zijn jullie zelf toch ook nog wel een beetje kind.

wpDiscuz