Eigen geldautomaat voor Leuth

Leuth beschikt sinds 29 augustus met steun van de gemeente Ubbergen voor het eerst over eigen geldautomaat. De inwoners van Leuth kunnen nu in hun eigen dorp pinnen.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

Regiobank nam samen met Burgers Assurantiën het initiatief hiervoor. RegioBank schafte de geldautomaat aan en bekostigde samen met Burgers Assurantiën de maandelijkse exploitatie. De gemeente Ubbergen steunde het plan met een eenmalige bijdrage. De geldautomaat staat in Spar Looijschelder en is tijdens de openingsuren beschikbaar. Na twee jaar volgt er een evaluatie. Leuth moest het al geruime tijd doen zonder eigen geldautomaat.

Wethouder van der Aalst licht de steun van de gemeente Ubbergen toe: ”Mensen die niet meer in het eigen dorp kunnen pinnen moeten dit ergens anders doen. Vooral ouderen en de lokale economie zijn hiervan de dupe. Bewoners van Leuth geven al lange tijd aan dat er te weinig voorzieningen (kleine middenstand) zijn in het dorp. Een pinautomaat is dus zeer welkom in Leuth.”

Pilot RegioBank

De geldautomaat in Leuth is onderdeel van een pilot die RegioBank is gestart om geldautomaten te plaatsen in kleine dorpen of dorpen waar deze is verdwenen. De beschikbaarheid van contant geld in de buurt is zeer belangrijk voor de leefbaarheid van dorpen en kleine kernen. Mensen willen dichtbij en in de buurt contant geld kunnen opnemen. Bijvoorbeeld voor hun dagelijkse boodschappen. Of gewoon omdat zij het prettig vinden om met contant geld te betalen. Ouderen zijn over het algemeen minder mobiel. Wanneer zij grotere afstanden moet reizen om aan contant geld te komen, worden zij gedwongen grote bedragen in één keer op te nemen en voelen zij zich niet veilig.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Slim bezig om op internet te zetten Plofkrakers kijken ook mee

www.hanspeters.eu

Goed dat dit in Leuth wel kan, nou in Breedeweg nog

van ver af

wat is er verkeerd aan wat hans peters zegd

wpDiscuz