Op zoek naar de kleinste bewoners van het Vennengebied

Op zondag 7 september staat er een bijzondere wandeling door het Vennengebied op de planning.

Een wrattenbijter. Foto en rechten: Thijmen van Heerde.

Een wrattenbijter. Foto en rechten: Thijmen van Heerde.

Hierin staan de kleinste bewoners van het gebied centraal, namelijk de insecten. De excursie start om 13.00 uur bij Landwinkel de Diervoort. Onderweg kunt u in de buitenlucht genieten van een heerlijke kop soep.

Ervaren gidsen van het IVN vertellen u tijdens de wandeling over de vele insecten die het Vennengebied rijk is. Zo krijgt u een unieke blik op alles dat door het gebied vliegt, kruipt en loopt. In de Overasseltse en Hatertse Vennen vindt u onder andere een bonte collectie aan schitterende vlinders. Daarnaast is er een groot aantal soorten libellen in het gebied te vinden. Opvallend is dat veel van deze libellen een prachtige blauwe kleur hebben.

Ook springt de wrattenbijter regelmatig voorbij als u door het Vennengebied wandelt. Om deze bijzondere sprinkhaan te zien moet je vaak wel goed opletten. Want door zijn gecamoufleerde lichaam is hij, zeker als hij stil zit, nauwelijks te zien. Onlangs is zelfs het klein vliegend hert waargenomen. Met een beetje geluk kunt u dit kevertje met eigen ogen zien!

Wilt u wel eens meer weten over al deze insecten? Meld u dan nu aan! Datum: zondag 7 september; startlocatie: Landwinkel De Diervoort, Staddijk 17 te Wijchen; tijd: 13.00 uur; duur wandeling: ca. 2 uur; kosten (inclusief kop soep): € 7,00 voor volwassenen; kinderen tot en met 12 jaar € 5,00

Aanmelden is verplicht en kan tot vrijdag 5 september via [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lulpiep

moi ke.. dink da ik ok ma eens een keer gao kieken… liekt mij wel moi…

wpDiscuz