[GR2014] Verkiezingsprogramma’s GJS en PvdA MUG

De PvdA Millingen Ubbergen Groesbeek is na het vaststellen van de kandidatenlijst klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 november.

Kandidatenlijst_PvdA_top10-DGB
De top 10 kandidatenlijst van de PvdA MUG.

Al eerder is het verkiezingsprogramma “Iedereen telt en doet mee!” vastgesteld. Elke inwoner, elk dorp, elke instelling, elk bedrijf, elke vereniging en elk burgerinitiatief doet ertoe. Dat is de visie van de PvdA. “Wij zijn één ongedeelde gemeente met 12 herkenbare dorpen met een eigen karakter. Samen met de mensen en organisaties in die dorpen willen we ervoor zorgen dat ze leefbaar, mooi, veilig en vitaal blijven. Wijkwensen en burgerinitiatieven zijn hierbij van groot belang.” Dat zegt de slogan al: Iedereen telt mee!

Dat geldt ook voor mensen die zonder werk zitten. De nieuwe gemeente kent zo’n 1400 werkzoekenden. Dat is tien procent van de beroepsbevolking. Veel te veel, volgens de PvdA. “Wij willen werk maken van nieuw werk voor zo veel mogelijk inwoners. Onze wethouders zijn daar nu al mee bezig. Dat willen we doorzetten, zodat daadwerkelijk iedereen in onze samenleving mee kan doen.” De PvdA heeft daarnaast uitgebreide ideeën over de economie, de zorg, jongeren, het toerisme en het landschap. “Net als de nieuwe gemeente zijn wij als PvdA één. Met onze leden uit de oude afdelingen Millingen, Ubbergen en Groesbeek hebben we één visie voor al de twaalf dorpen. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar wij hebben nu een goed programma, waarin ieder belang meetelt.”

Op de kandidatenlijst is dat terug te zien. Er staan herkenbare namen op uit bijna alle dorpen van de nieuwe gemeente. Lijsttrekker is Thieu Hoeken uit Ooij (linksvoor op bovenstaande foto). Nummer twee is Martijn Schmiermann (de Horst, Groesbeek) en drie is Millingenaar Ton Haan. Alle drie hebben ze ruime ervaring als gemeenteraadslid. Maar ook jongeren doen mee. In de top 10 staan Lesley Albers uit Groesbeek op de vierde plek en Sander den Os uit Millingen op nummer 9. De gehele kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma zijn te lezen op www.pvdamug.nl en aan de rechterkant van deze site onder het kopje “Gemeente Verkiezingen”.

Binnen de partij was er in juni na meningsverschillen over de kandidatenlijst nog commotie ontstaan. De problemen werden zo groot dat dé kandidaat om de lijsttrekker van de nieuwe partij te worden, Elke Pastoors, is opgestapt. Ook het Groesbeekse raadslid Wil Giesbers trad terug. De kandidaatstellingscommissie kwam later met een nieuw voorstel voor de lijst.

GJS Millingen

Ook de lokale Millingse partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) heeft heeft onlangs haar verkiezingsprogramma gepubliceerd.

De partij, die inzet op het veilig stellen van de belangen van Millingen aan de Rijn, wil onder andere het zware vrachtverkeer dat door Leuth, Kekerdom en Millingen rijdt aanzienlijk verminderen. Dit om de veiligheid te vergroten en overlast te verminderen.

Net als in Groesbeek is drugsgebruik onder jongeren ook een probleem in Millingen aan de Rijn. GJS wil dit probleem oplossen door met deze jongeren in gesprek te gaan. Daarnaast zet de dorpspartij zich in voor de ouderen, het verenigingsleven, werkgelegenheid en kleinschalig toerisme.

GJS zal in de nieuwe raad een blok vormen met het Groesbeekse GVP en C’90 uit Ubbergen. “Zo kunnen we echt iets betekenen voor alle dorpskernen”, aldus GJS. De drie partijen zijn bezig met een intensieve samenwerking, maar gaan wel zelfstandig de verkiezingen in. In 2010 werd GJS tweede in Millingen, net achter de PvdA.

Wat betreft het naamgevingsreferendum is GJS duidelijk: “Wij respecteren de uitkomst van het referendum”.

Informatie over de MUG-verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Muts

Nou, dat wordt een makkelijke keuze. De PVDA is tegen de naam Groesbeek en Schmiermann heeft Groesbeek niks goeds gebracht, alleen wat gezellige liedjes met zijn band Alles. De landelijke PVDA doet er ook alles aan om Nederland kapot te krijgen. Geen PVDA dus.

kloeke

Partij van de afbraak

Jennifer Janssen

Een partij die Groesbeek niet voorop stelt. En zo hoort het ook.

de nachtboswachter.

Doe maar…….is dit alles wat er is.

Echt een partij uit de polder. PvdA Poen van de Ander.
Ik wil graag delen. Ik heb niets wat heb jij?

In de hele polder zit geen euro. Dit is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. Linkse partijen scoren daarom altijd goed!

juustem

Telt iedereen echt mee? Klinkt mooi, maar de realiteit heeft afgelopen jaren toch wat anders laten zien.

kloeke

En die Duitser zit er ook nog steeds bij……..moet iet kunnen.

Lulpiep

Jammer dat Spaan en Smieremanneke nog bij het PVDA zitten.. Had liever Sjakie Kampske nog gezien… of onze automonteur… Peter… Ik zie doar ok een moi denje… hoe hiet tie…

De groene vinger

Die prutser van leenders is duitser gewordn dus op,,,.,,,,.

de nachtboswachter.

De groene vinger Die prutser van Leenders is duitser geworden dus vraag ik me af kan dat.

Ben.Helder

“Iedereen telt mee en doet er toe” De nieuwe geloofsbelijdenis van de pvda is opgeschreven en als partijstandpunt bepaald. Goh, fijn dat ik er nu opeens, zo vlak voor de verkiezingen er wél bij mag horen.
Ik daag Leenders en z’n pvda uit om dat in het openbaar hardop en zonder te blozen te zeggen. Dat gaat je niet lukken.
Leenders, ik was aanwezig bij de carroussel vergadering in het Groesbeekse Gemeentehuis. Ik hoorde je stoere praat toen je met zoveel felheid je bij wethouder Thijssen inlikte! Terwijl jij zelf in Duitsland woont!
En dat wil als gemeenteraadslid ons allemaal vertegenwoordigen? Ja duh

wpDiscuz