Millingen neemt afscheid van zichzelf als gemeente

“De gemeenschap Millingen aan de Rijn is boven zichzelf uitgestegen vandaag en heeft een nieuwe standaard gezet voor dorpsevenementen!”

Millingen_Bruist_2014-GM

Zo gaf burgemeester Keereweer zondag 7 september na afloop van de culturele avond in sporthal De Duffelt uiting aan zijn trots over, en bewondering voor, wat de organisatie van het afscheidsevenement ‘Millingen Bruist’ voor elkaar had gekregen. Dit alles met de inzet van heel veel vrijwilligers.

Spreekstalmeester Hans Bach zei het vele malen die dag, en burgemeester Keereweer benadrukte dat eveneens; de gemeente Millingen aan de Rijn verdwijnt dan wel, maar de gemeenschap Millingen is energiek, vitaal en daarom ook toekomstbestendig.

Veel hoogtepunten

De hele dag had in het teken gestaan van het ene hoogtepunt na het andere:
De tewaterlating van maar liefst 6.423 papieren bootjes, verpakt in 8 grotere kartonnen boten, die met de lier van scheepswerf Bodewes een korte vaartocht begonnen, voordat ze uit milieuoverwegingen weer uit het water gevist werden. Nu is het afwachten of het Guinness Book of Records hiermee gehaald wordt, want dat was de bedoeling.

Er was een prachtige Parade langs de route van het Forum Milia, de braderie met een kleine 80 deelnemers, vertellingen en films, exposities, optredens van bands, koren en fanfares, een wielertijdrit en als apotheose van de hele dag een culturele avond met de beide fanfares St. Cecilia en Ons Genoegen, de koren Tot Zangs en Vivace, en kunstrijwielvereniging Juliana, die het toegestroomde publiek en de genodigden betoverden met mooie muziek en prachtige kunsten.

Openingen en onthullingen

Er waren ook veel (her)openingen en onthullingen: bij de dijk een door oud-burgemeester Marianne Schuurmans geschonken en onthulde kunstwerk, en bij het kulturhus waar de naam -Den Ienloop- onthuld werd door burgemeester Keereweer en Miss Millingen. Samen trokken zij vervolgens binnen in het pand ook het doek van een kunstwerk dat ouderen van St. Jan de Deo gemaakt hadden van het logo van ‘Millingen Bruist’. Volgende halte was De Duffelt, het geheel gerenoveerde ontmoetingscentrum annex sporthal, waar beiden geholpen door een jonge prinses Millingen, een lint doorknipten. Daarna de hoek om, voor een zelfde handeling voor het heropenen van het jongerencentrum, dat nu als TOF door het leven gaat.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 61 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Nou leuk toch voor Millingen en dan ook nog in het Cuinness Book of Records en dan ook nog als Burgermeester met de mooiste jufrouw van millingen op pad kunnen ik had keereweer ook nog wel op de Groesbeekse kermis verwacht hij is toch ook onze burgervader ik neem aan dat hij ook nog een goede groesbeekse wijn heeft mee genomen.

henk

Als je dan als Groesbeker ziet dat zo`n wethouder uit millingen de naam Berg en Dal boven Groesbeek wil hebben. terwijl ze als bestuurders hun hoofd niet boven water hebben kunnen houden en Groesbeek hun heeft gered van de ondergang , dan heb ik hem helemaal al gehad met dat hele MUG gedoe. Groesbeek moet Groesbeek blijven.
Er waren ook maar weinig tot geen Groesbekers te bekennen op hun afscheidsfeestje

Lulpiep

in december komt ons afscheidsfeestje hoorde ik… wordt een wijnfestijn…

Jennifer Janssen

henk zei: dan heb ik hem helemaal al gehad met dat hele MUG gedoe. Groesbeek moet Groesbeek blijven.
De oude gemeente Groesbeek bestaat vanaf 1 januari niet meer. Dus hou aub op met dat gezeik.
Vanaf 1 januari is het MUG en niet Groesbeek.

Mensen die denken en de opvatting hebben dat de oude gemeente Groesbeek gewoon per 1 januari nog bestaat: kansloos.

Jennifer Janssen

henk zei: “en Groesbeek hun heeft gered van de ondergang”
Nogal moedig om dat te schrijven terwijl het feit is dat als Groesbeek niet met die fusie meedeed Groesbeek binnen twee jaar door Nijmegen opgeslokt worden en dat dan einde eigen identiteit van Groesbeek zou zijn.
Maar dat wordt door anti-MUG wel mooi verzwegen.

Henk

Waar haal jij die wijsheid vandaan dat Groesbeek door Nijmegen opgeslokt zou worden. Jennifer is weer opgestaan of ben je samen met je oma op vakantie geweest. Ja en MUG is ons gewoon door de strot gedrukt en ik hoop dat degene daarvoor op 19 nov. ook gestraft zullen worden door de kiezers.

Jennifer Janssen
Henk zei: “Waar haal jij die wijsheid vandaan dat Groesbeek door Nijmegen opgeslokt zou worden.” Als je een beetje handig bent, had je het zo op kunnen zoeken. 😉 Henk zei: “Ja en MUG is ons gewoon door de strot gedrukt” Millingen en Ubbergen maar blijven afzeiken om op die manier je ongenoegen te kunnen uiten, is echt een schitterend gebaar. Not. Dat hoogmoed en eigengereid gedoe van diverse Groesbekers komt mij echt de keel uit. Overal op tegen zijn en tegen de schenen van Millingen schoppen. Echt volwassen gedrag. Per 1 januari is het MUG, of je het wilt… Lees meer »
kloeke

Jennifer…en onder welke.steen heb jij gezeten?we stemmen dan niet alleen voor de naam…en als de naam groesbeek word veranderd er voor ons niet veel!en ga jij lekker weer naar 112 millingen….het was de laatste tijd zo fijn hier.heks….

Happy

Mooi gedoe over de MUG
Groesbeek gaat onze voorkeur na uit en daar blijft het bij
En Jennifer Janssen of is het M.S de naam hou toch op met die onzin
Laat mensen zelf kiezen en daar blijft het bij doeii

www.hanspeters.eu
Voor alle duidelijkheid op 1 januari is het gemeente Groesbeek. Dat is de naam aangewezen door de minister. De uitslag van het referendum is bepalend voor de gemeentenaam per 1-1-2016. Tenminste als de raadsleden zich houden aan de uitslag van het raadgevend referendum. En inderdaad Henk de Groesbeker heeft niks te zeggen gehad, over de hele herindeling. Ik vind nog steeds dat dit wel had moeten zijn. @Jennifer gelukkig is jouw mening de mening van 1 kiezer en niet die van nagenoeg 27000 kiezers. Misschien moet je dan toch maar gaan verhuizen als het Groesbeek wordt? Verder was het Millingen… Lees meer »
democraat

@Hanspeters Quote: “Tenminste als de raadsleden zich houden aan de uitslag van het raadgevend referendum.”
Wederom een minachting van onze geachte afgevaardigden voor de mening van de bevolking van onze gemeente. Dit had ik van jou niet verwacht Hans…….

bosbes

ja mensen, zo beginnen ruzies en oorlogen: wij (dorp, land, geloof etc.) tegen de anderen.

www.hanspeters.eu
Democraat ik geef alleen maar aan wat er kan gebeuren punt. Jij hebt de klankbordgroep niet mee gemaakt. Jij hebt de aversie jegens mij niet mee gemaakt, toen ik samen met mijn partij er alles aan had gedaan, om in ieder geval nog een keuze te krijgen. En ik herhaal, anders was het al Berg en Dal geweest, wat denk je waarom men in eerste instantie voor de naam MUG ging, precies ja omdat er 14 fractievoorzitters voor Berg en Dal waren. En jij durft er gerust op te zijn dat het bij een meerderheid voor Groesbeek, het ook daadwerkelijk… Lees meer »
democraat

@Hanspeters. Quote: “helaas was een democratische meerderheid binnen de raad, er voorstander van om te fuseren. Een meerderheid zonder mandaat van de kiezer.”

De democtatisch gekozen gemeenteraad, gekozen bij democratisceh verkiezeingen krijgt het mandaat. punt.

kloeke

Democraat,dat wil dan niet zeggen dat je het er mee eens moet zijn….punt uit

democraat

@kloeke,
Ik zeg niet dat het er mee eens moet zijn, dat is nou juist democratie. Maar ik wijs hans Peters op een ONdemocratiesch stelling. Quote: “een meerderheid zonder mandaat”. Een democratisch gekozen meerderheid heeft altijd mandaat. http://www.woorden.org/woord/mandaat

Jennifer Janssen
democraat zei: “Wederom een minachting van onze geachte afgevaardigden voor de mening van de bevolking van onze gemeente” Ik hoor maar één geluid: de kleine groep Groesbekers vinden dat het oude Groesbeek Groesbeek moet blijven en de rest is niet relevant. Als van de 19.000 inwoners 2.000 inwoners tegen de fusie en tegen de naam Berg en Dal zijn, betekent dat die groep zich bij de fusie neer moet leggen en de naam Berg en Dal dienen te accepteren. Dat er mensen tegen de fusie zijn en iedere andere naam dan Groesbeek onacceptabel vinden, moet de rest weten ook! Bij… Lees meer »
Jennifer Janssen

Happy zei: “En Jennifer Janssen of is het M.S”
Op mijn ID staat gewoon Jennifer.

Jennifer Janssen
Happy zei:” Mooi gedoe over de MUG Groesbeek gaat onze voorkeur na uit en daar blijft het bij […] Laat mensen zelf kiezen en daar blijft het bij doeii” Er valt weinig te kiezen. Die fusie is een feit. De oude gemeente Groesbeek bestaat vanaf 1 januari niet meer. Bij het referendum kan alleen over de naam gekozen worden. Dat referendum gaat niet over of mensen voor of tegen de fusie zijn. Voor de rest kan men bij de verkiezingen op de verschillende politieke partijen stemmen. Maar stemmen over of men voor of tegen de fusie is, is er niet… Lees meer »
Jennifer Janssen

Millingen Bruist is een succes geworden.
Een mooie dag en druk bezocht.

(toch even een positief bericht over Millingen Bruist) 😉

Op internet heb ik foto’s gezien van de kermis in Groesbeek. Het zag er zeer gezellig uit. Helaas heb ik geen tijd gehad om de kermis zelf te bezoeken. 🙁

wpDiscuz