Expositie “Bevrijding – Vrijheid”

Dit najaar wordt Operatie Market Garden, 70 jaar geleden, groots herdacht. Operatie Market Garden, waardoor de weg naar de bevrijding werd ingezet en die vrijheid heeft teruggebracht.

Poster_Expositie_Bevrijding-Vrijheid-DGB

Hieruit is bij Groesbeekse kunstenares Isiris het idee ontstaan om een groepsexpositie te organiseren in het thema Bevrijding – Vrijheid, in het kader van Operatie Market Garden 70 jaar. Voor deze groepsexpositie heeft Isiris werken van 35 kunstenaars geselecteerd. De kunstenaars kregen informatie over de herdenking Market Garden, als inspiratie voor het maken of het selecteren van een werk in het thema Bevrijding – Vrijheid.

Dit heeft een bijzondere expositie opgeleverd. Op de expositie zijn zeer diverse werken te zien. Elke kunstenaar heeft in zijn eigen werkwijze gewerkt, met eigen materiaalgebruik. De kunstenaars hebben elk hun eigen beeld weergegeven, het beeld dat bij hun opkwam denkende aan operatie Market Garden, in het thema Bevrijding – Vrijheid. Hierdoor worden in de werken de diverse facetten getoond van de operatie Market Garden, de gevolgen en de Vrijheid die het ons gebracht heeft. Deze expositie is dan ook opgedragen aan onze bevrijders, en de veteranen die elk jaar ons land bezoeken bij de herdenkingen.

Als rode draad door de expositie zijn werken van klaprozen toegevoegd, de klaproos, het symbool voor de gevallen soldaat en zo vele malen gebruikt bij de herdenkingen van operatie Market Garden. Isiris is blij dat ze in de gelegenheid was om deze expositie in dit thema te mogen organiseren en trots om de werken van de kunstenaars te mogen tonen

U wordt van harte uitgenodigd om deze expositie te komen bezichtigen. Deze is op de werkdagen geopend en gratis te bezoeken.

EXPOSITIE BEVRIJDING – VRIJHEID
Augustinusklooster
Graafseweg 274
Nijmegen
Van 5 september 2014 tot 6 maart 2015. Geopend maandag- vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur
Website: www.isirisartpromotion.nl

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Vrijheid is niet te koop.

knilles

Huh?

Mies

@nachtboswachter Vandaar dat de toegang gratis is

wpDiscuz