[OMG2014] Unieke tentoonstelling bevrijding Mook

De Stichting Remember September 1944 organiseert van 13 tot 22 september a.s. een bijzondere tentoonstelling ter gelegenheid van 70 jaar Market Garden. Frits Janssen, inwoner van Mook, doet al decennialang onderzoek naar de bevrijders van het Noord-Limburgse dorp en heeft uit zijn contacten met vele veteranen van de 82e American Airborne Divisie een compleet verhaal te vertellen over de slag om Mook.

Janssen laat niet alleen materiaal uit W.O. II zien, maar heeft er uit eerste hand verkregen verhalen bij. Zo krijgen de bevrijders van Mook een gezicht en het verloop der gebeurtenissen een beeld. De tentoonstelling is een eerbetoon aan onze bevrijders en bevat onder andere de uitrusting van deze geallieerden. Ook heeft Janssen spullen uit de oorlog gekregen van de Mookse bevolking, waarmee hij in staat is een nog completer beeld te schetsen van Mook in oorlogstijd.

Geïnteresseerden in deze unieke tentoonstelling zijn van 13 tot 22 september a.s. van 10.00 uur tot 17.00 uur harte welkom in de expositieruimte in de Koningin Julianastraat 8 te Mook. Bij bezoek van groepen groter dan 10 personen gelieve van tevoren contact op te nemen voor het plannen van een afspraak.

Voor meer informatie:
Frits Janssen
E-mail: [email protected]
Tel: 06-29555805
Website: www.rememberseptember1944.com

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten



Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lulpiep

Hebbe ze hier ok al Moks nieuws… Tis den Gruusbek toch?

de nachtboswachter.

Lulpiep daar zitten ze ook op de Groesbeek.

wpDiscuz