Stoptober: stoppen met roken in oktober

Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland gaan rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Via de (sociale) media worden rokers door bekende en onbekende Nederlanders massaal aangemoedigd om mee te doen met Stoptober.

Stoptober_2014-DGB

Wethouder Frings is recent gestopt met roken. Op vrijdag 19 september gaf hij de Stoptober-bal door aan Lisanne Bovenkamp, inwoonster van Nijmegen en deelnemer aan Stoptober. Ook twee stoppen-met-roken coaches van ZZG Zorggroep namen de bal in ontvangst, namens alle mensen die willen stoppen met roken.

Wethouder Frings daagt alle rokers uit om mee te doen met Stoptober. Stoptober heeft op dit moment al meer dan 10.000 deelnemers, dus als je stopt op 1 oktober ben je niet de enige.

Waarom Stoptober?

Stoppen met roken is moeilijk. Uit onderzoek weten we dat vrijwel elke roker graag wil stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring in Engeland heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen. In Engeland is Stoptober al enkele jaren een groot succes. In het eerste jaar deden maar liefst 268.000 rokers mee.

Stoptober pakt het anders aan

Het grote succes van Stoptober heeft alles te maken met de positieve aanpak. Ieder stapje op weg naar stoppen met roken wordt aangemoedigd door Stoptober. Een periode van 28 dagen is overzichtelijk en maakt het aantrekkelijk voor rokers om mee te doen. Immers: als je 28 dagen stopt met roken, ben je succesvol.

Stoptober: App en website

Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich aanmelden via www.stoptober.nl en de gratis Stoptober-app downloaden. Via de app krijg je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen. En lees je wat je bijvoorbeeld kan doen tijdens een moment van ‘craving’: extreme trek in een sigaret en een typisch afkickverschijnsel bij verslaving. Ook ontdek je hoe je lichaam profiteert van het feit dat je al een aantal dagen niet rookt. En hoeveel je daarmee bespaart.

Extra ondersteuning

De ZZG zorggroep organiseert de ‘Pakje kans’ trainingen in Nijmegen en omstreken. Deze groepstrainingen bieden begeleiding en ondersteuning bij de stoppoging. Speciaal voor deelnemers van Stoptober is er een extra training ingeroosterd. Neem voor meer informatie contact op met de zorgcentrale van ZZG Zorggroep, telefoon (024) 366 5777.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Ja wens alle veel succes in niet roken.

piet

En daarna vooral doorgaan. ……. Met niet roken….veel succes allen

de nachtboswachter

Klopt Piet.

wpDiscuz