Verbouwing gemeentehuis Groesbeek

Op 1 januari 2015 is de herindeling van de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) een feit.

Gemeentehuis_MUG_nieuw-DGB

Het huidige Groesbeekse gemeentehuis wordt dan het gemeentehuis voor de nieuwe MUG-gemeente. Om het pand klaar te maken voor de toekomst wordt het de komende periode verbouwd. De verbouwing van de buitenkant zal begin januari grotendeels voltooid zijn.

De meest in het oog springende verandering is de nieuwe entree aan de Dorpsstraat. Hiermee wordt de huidige, gesloten voorgevel opengemaakt en kunnen bezoekers het gemeentehuis ook vanaf de Dorpsstraat betreden. De ingang aan het Dorpsplein blijft behouden.

De voorgevel van het gemeentehuis verandert van een gesloten blok in een open en publieksvriendelijke entree die aansluit bij het nieuwe centrum van Groesbeek. Op de voorgevel komt met belettering ‘gemeentehuis’ te staan. Uiteraard draagt de verbouwing bij aan de verduurzaming van het gemeentehuis. Het gebouw is na de renovatie energiezuiniger en voldoet beter aan de huidige duurzaamheidsnormen.

Raadszaal

Ook de raadszaal van het gemeentehuis wordt onder handen genomen. Het aantal te huisvesten raadsleden gaat van 17 (de huidige gemeente Groesbeek) naar 23 (de nieuwe MUG-gemeente). In de nieuwe opzet van de raadszaal is plek voor alle raadsleden. De raadszaal krijgt ook een groter raam, wat de openheid van de gemeente symboliseert. Tijdens de verbouwing blijft het gemeentehuis van Groesbeek open en vindt de dienstverlening gewoon doorgang.

De gemeentehuizen van Ubbergen en Millingen aan de Rijn zullen vanaf 1 januari hun deuren sluiten.


Links: MUG-gemeentehuis in de toekomst via Dorpsstraat te betreden. Rechts de ingang aan het Dorpsplein.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: MUGherindeling.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Waarom pakken ze de Blokker er niet bij.dan gaat Blokker
Weer lekker terug naar dr dorpstraat

Peter

In de raadszaal komt een groter raam. anders kunnen ze niet met z’n allen naar buiten kijken 🙂

Lijkt me in het geval van een gemeenteraad helemaal niet onverstandig; af en toe naar buiten kijken om te zien wat daar speelt…

kloeke

Peter…en die ramen komen tot aan de grond…..kunnen ze ook naar buiten kijken als ze liggen…

www.hanspeters.eu

Dat van Blokker heb ik voorgesteld in de raad, dan was er een pand meer in de nieuwbouw bezet. Ik vind een voor ingang wel mooi, maar vanwege het feit dat deze verbouwing zo duur is en er iets van een zeecontainerachtige pantry boven de ingang komt, heb ik tegen gestemd.

Groesbeker

geld moet rollen, laten we het lekker investeren in ons gemeentehuis want dat is al zo oud he..
Een groter raam als symbool voor openheid, wat een kolder…

Lambert

Je kunt als raad maar in je eigen positie geloven door gewoon niet te luisteren en te willen zien wat de belastingbetalende Groesbeker wil. Geen onnodige dure verbouwing en al helemaal geen eindfeest van de gemeente Groesbeek!!
Maar ja geloven in je eigen wolkje is toch veel belangrijker aks wat je burger wilt. Hoe open het gebouw ook wordt, als je als bestuurder met de rug naar de mensen staat met de handen op je oren, dan denk je misschien dat die burger achter je staat, maar feitelijk heb je dan jezelf van de burger afgekeerd.
Maar wie wil dat nu horen……..?

ooit zelfstandig

Goede keus om met kaal in zee te gaan.en niet met wanbetaler janssen groesbeek,Door die zijn een hoop zz pers nu in de bijstand.

Lulpiep

Inderdaad… laat Petertje maar schuiven… doet het goed… Dit soort aanbestedingen moet je bij je eigen bedrijven uit het dorp houden.. mits de prijs redelijk is natuurlijk…

B. Gerrits

Wat fijn dat een lokale ondernemer deze werkzaamheden mag uitvoeren. Hoop van harte dat ook de “nieuwe” gemeente deze lijn zal voortzetten. Een heel goed teken!!

De groene vinger

Extra slaap ruimtes ? Of nogmeer achterkamertjes ?

Inwoner Berg en Dal

Prima plan al die verbouwingen, het wordt steeds mooier in jullie dorp, maar is het niet goedkoper om gemeentelijke diensten naar industrie terrein te verhuizen? Komt die leegstand ook weer vol.
P&O, sociale zaken, bouw en woning toezicht etc hoeven toch niet in het Gemeente huis te zitten, zijn slechts werkplekken toch?
De brandweer is er jaren geleden ook al uitgemikt, en gaf geen enkel probleem.
Misschien is het wijzer om de burger thuis op te zoeken ipv hem/haar naar het Gemeente huis te laten komen……. Zo duur is een dienst fiets nu ook weer niet.
Wel klantvriendelijker lijkt me.

de nachtboswachter

Geld moet rollen ook als het je in de schoot geworpen word.

ben.helder

Beste Lambert,
Je hebt het goed gezien met dit gemeentebestuur. Deze figuren zijn zelfs met een volledige glazen gevel niet meer te redden. Laat ze nog maar even dromen van Romeinen en centrumplannen in hun ivoren toren.
Wie hore wil die hore

Reggie
Dat hele gedrocht van een gebouw had nooit midden in het centrum mogen staan, maar ja, ook dit was “door de strot drukken” toen ter tijd. Mijn inziens moeten de ambtenaren en tiepmiepen in een multifunctioneel kantoorgebouw op het industrieterrein “werken”. (Back office) In het centrum had dan het oude gemeentehuis prima kunnen dienen als trouwzaal en burgerzaken als frontoffice. Dan hoeven al die ambtenaren ook niet te parkeren op de plaatsen die bedoeld zijn voor het winkelend publiek, want er komen er straks nogmaals 50 bij, waar gaan die parkeren ? Nooit opgevallen dat op het oude kermis terrein… Lees meer »
Jennifer Janssen

Eigenlijk had het nieuwe gemeentehuis in Beek moeten staan. In het midden van de nieuwe gemeente.

www.hanspeters.eu

Wel ja Jennifer, we bouwen gewoon een gemeentehuis in Beek, we komen toch nog niks tekort volgend jaar.

Jennifer Janssen

@hanspeters: verbouwen.
Of het gemeentehuis in Groesbeek of Beek verbouwd wordt, dat maakt echt niets uit. 🙂

www.hanspeters.eu

Het gemeentehuis in Groesbeek is alleen een stuk groter, dat maakt het verschil Jennifer

wpDiscuz