“MienPark”: 250 extra parkeerplaatsen nabij CWZ

Op maandag 13 oktober opent het parkeerterrein onder de naam ‘mienPark’ aan de Tarweweg de slagbomen. Het betreft een particulier initiatief. De extra parkeercapaciteit biedt soelaas aan het toenemende tekort aan de gemeentelijke parkeerplaatsen op het terrein van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen.

MienPark wordt gevestigd op het parkeerterrein van de voormalige Gamma aan de Tarweweg, op 800 meter afstand van de hoofdingang van het ziekenhuis . Op- en afritten zijn aan de Tarweweg en aan de Winkelsteegseweg. Wie gebruikt maakt van mienPark wordt gratis met een elektrisch shuttlebusje naar het CWZ gebracht en weer terug naar het parkeerterrein vervoerd. In de overtuiging dat een echt Nimweegse naam voor het parkeerterrein beter onthouden wordt is het terrein ‘mienPark’ genoemd.

Eerste maand gratis

De parkeervoorziening wordt bij wijze van proef drie maanden in exploitatie genomen. De maand, tot 10 november, kan er ter kennismaking door iedereen gratis geparkeerd worden. Vanaf 10 november geldt dan een tarief van € 1,- per uur met een maximum van € 3,-, ongeacht de parkeerduur. Tijdens de proefperiode is de exploitatie van mienPark in handen van de eigenaar van het terrein, Saam bv in Nijmegen, in samenwerking met de Stichting Driestroom. Cliënten van de Driestroom worden onder meer als parkeerwacht en –begeleider bij de uitvoering van de exploitatie betrokken. Na de proefperiode gaat Driestroom zelfstandig verder met de exploitatie van mienPark.

Duurzame shuttledienst

Directeur-eigenaar Frans Wijnakker van Saam bv: “Het mes snijdt aan vele kanten. We bieden met dit initiatief een oplossing voor het voortwoekerende parkeerprobleem bij het CWZ, waarvan patiënten, bezoekers, personeel en wijkbewoners de dupe zijn. 250 parkeerplaatsen erbij, biedt een behoorlijke verlichting van de parkeerdruk bij het ziekenhuis. Ook gezien de matige parkeertarieven die we hanteren, kunnen alle bezoekers van het CWZ –dus ook het personeel- hun voordeel er mee doen.”

Dat het parkeerterrein op 800 meter (ca. 11 minuten lopen) van de hoofdingang van het CWZ ligt, ondervangen de initiatiefnemers met een duurzame shuttledienst. “Er rijdt gedurende de openingsuren continue een elektrisch busje heen en weer om parkeerders weg te brengen en weer op te halen. De service zit in het parkeertarief en is dus gratis.”

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans A

iemand met een initiatief,erg goed

de nachtboswachter

Goed idee mensen die van ver komen kunnen dan ook even bij komen naar een korte wandeling en niet echt duur.en ook leuk voor de mensen van de driestroom.

wpDiscuz