Nijmegen hijst de vlag op Coming Out Day

Op zaterdag 11 oktober 2014 is het internationale Coming Out Day. In dat kader hijst de gemeente Nijmegen op vrijdag 10 oktober de regenboogvlag: het symbool voor lesbische en homoseksuele trots en diversiteit van levenswijze.

De gemeente nodigt scholen in de regio uit om dit ook te doen. Speciaal voor de gelegenheid komt minister Bussemaker naar Nijmegen om samen met de 40 koplopergemeenten het ‘regenboogsteden’-akkoord te tekenen.

Nijmegen koplopergemeente

In de gemeente Nijmegen bestaat een jarenlange traditie om de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers) te bevorderen. Scholen in Nijmegen worden via SchoolsOUT ondersteund om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het beschermen van de sociale veiligheid van LHBT-ers.

Nijmegen mag zich ook ‘regenboogstad’ noemen en heeft samen met 39 andere gemeenten een voortrekkersrol als het gaat om homo-emancipatie. In het regenboogsteden-akkoord zijn hierover afspraken vastgelegd over.

Waar staat de regenboogvlag voor?

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT-ers). Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in je eigen sociale kring of waar dan ook. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten.

Het hijsen van de vlag is een aanmoediging voor alle inwoners en organisaties in de stad om zich daarvoor in te zetten. De Nijmeegse vlag zal gehesen worden op vrijdag 10 oktober om 10.00 uur. Wethouder van Onderwijs, mevrouw Renske Helmer zal om 10.15 uur een korte toespraak houden.

De bijeenkomst vindt plaats bij het standbeeld van Mariken op de Grote Markt.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Ik hang binnenkort ook een vlag uit een Groene sociaal om gaan met de natuur.

Leol

Ben je overgelopen naar groen links nachtboswachter

de nachtboswachter

Leol zeker niet de betekenis er van zie je van de een op andere dag hoop wel dat de zon schijnt we moeten ons eens bewust gaan worden.hoe belangrijk bossen zijn voor onze kleinkinderen.je zult het zeker niet missen.

wpDiscuz