Filmcyclus over seksualiteit voor scholen in Nijmegen

Professionele filmmakers als Eddy Terstall zijn in september de uitdaging aangegaan om in 30 dagen een film te maken van het boek ‘Verhalen voor onder je kussen’. Dit boek werd uitgebracht door Sense, het (online) jongerenspreekuur voor vragen over seksualiteit. Op 14 oktober worden alle inzendingen voor 360 leerlingen gedraaid en samen met de GGD nabesproken in Lux Nijmegen.

Maak seks lekker duidelijk

Het boek ‘Verhalen voor onder je kussen’ en de filmwedstrijd ‘30days’ zijn onderdeel van de seksuele weerbaarheidscampagne ‘Maak seks lekker duidelijk’ van Soa Aids Nederland en Rutgers WPF. Het is de eerste keer dat scholen, kinderboekenschrijvers, YouTube artists en filmmakers samenwerken om door middel van verhalen jongeren bewust te maken van seksuele weerbaarheid.

Boek ‘Verhalen onder je kussen’

Het boek ‘Verhalen onder je kussen’ bestaat uit 6 verhalen en 2 strips over seksuele wensen en grenzen. Het zijn verhalen met thema’s die jongeren bezig houden zoals het versturen van een naaktfoto, nog nooit gezoend hebben, groepsdruk om ‘het’ te doen, omgaan met strenge ouders en verliefd zijn op iemand van hetzelfde geslacht. Het boek is door meer dan 600 scholen besteld en zal in de week van 6 oktober door 80.000 leerlingen in de derde klas van het voortgezet onderwijs gelezen worden.

30Days Filmcompetitie

In de maand september hebben zes teams van professionele filmmakers in 30 dagen elk één verhaal uit het boek verfilmd. Tijdens de première op 6 oktober wordt de beste film door de jury bekend gemaakt. In vijf steden worden de films vertoond in de bioscoop. Nijmegen is één van deze steden. De scholen in de regio die met het boek gaan werken, zijn uitgenodigd om de films te komen kijken in Lux. Op dinsdag 14 oktober zullen 3 groepen leerlingen de films zien en nabespreken. Aan dit gesprek doen ook Sense-medewerkers van GGD Gelderland Zuid mee.

Sense-spreekuur

Veel jongeren lopen rond met vragen die te maken hebben met seks, en weten niet aan wie ze die vragen kunnen/durven stellen. Verpleegkundigen en artsen van de GGD zijn speciaal opgeleid om dit soort vragen te beantwoorden en zo nodig een doorverwijzing te regelen. Ook kunnen jongeren met hun vragen terecht op www.sense.info, waar onder meer chatspreekuren zijn.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Filmcyclus over seksualiteit voor scholen in Nijmegen

Reageren is niet toegestaan.