Afval = grondstof-campagne

Om te benadrukken dat afval grondstof is, voeren ARN B.V., Dar en de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen, momenteel de campagne: Kijk!Afval=grondstof.

In de groene container verzamel je het gft afval. In het groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) wordt helaas nog steeds veel restafval aangetroffen. Dat is zonde; als het gft- afval vervuild is met ander materiaal zoals restafval en plastic kan het gft afval minder goed gerecycled worden.

Als je gft-afval gescheiden van restafval aanbiedt, kan het hergebruikt worden als grondstof. Gft-afval is grondstof voor compost en groengas. Dar zamelt jouw gft-afval in. Dit afval wordt bij de afvalenergiecentrale ARN B.V. verwerkt tot compost en groengas. Compost kun je gebruiken voor in de tuin en op groengas rijden bijvoorbeeld enkele bussen in de regio. Door het gft-afval goed te scheiden, maken we samen de cirkel rond. Om te benadrukken dat afval grondstof is voeren ARN B.V., Dar en de gemeenten Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen, momenteel de campagne: Kijk!Afval=grondstof. Zo kunnen we anders naar afval kijken. Meer informatie over de regionale campagne op www.dar.nl.

Wat mag er bij het gft-afval?

Bladeren, brood, doppen van pinda’s en noten, eierschalen, etensresten, gemaaid gras, kaaskorsten zonder plastic, kleine hoeveelheden tuingrond/potgrond, klein snoeiafval, loof, schillen en resten van groenten, fruit en aardappelen, mest van kleine huisdieren (geen kattenbakvulling en zand), onkruid, schors, snijbloemen en kamerplanten, stro, theezakjes en filters met koffiedik, vlees- en visresten inclusief graten, schelpen en botjes.
Bij twijfel niet in de groene gft-container, maar met uw restafval weggooien.

Meer informatie of vragen?

Voor vragen over afval(inzameling) kijk je op www.dar.nl of neem je contact op met Dar. Maandag t/m vrijdag van 08.00-17.00 uur via [email protected] of via 024- 371 6000.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jennifer Janssen

“In de groene container verzamel je het gft afval. In het groente- fruit- en tuinafval (gft-afval) wordt helaas nog steeds veel restafval aangetroffen.”
De mensen die dat doen interesseert het echt geen moer, als ze het zelf maar kwijt zijn.
Dat heeft niets met voorlichting maar echter wel met gebrek aan opvoeding te maken.

de nachtboswachter

Jennifer je krijgt toch ook een rode kaart als het niet goed zit in de natuur hoort ook geen restafval terecht te komen toch mensen bewust maken.

wpDiscuz