Schrijfwedstrijd GroenLinks: Beste idee voor Duurzaamheid

Op 19 november worden de verkiezingen gehouden voor de gemeenteraad voor de nieuwe gemeente die op 1 januari ontstaat. Alle politieke partijen presenteren hun lijsten met kandidaten en hun verkiezingsprogramma’s.

GroenLinks besteedt een belangrijk deel van zijn programma aan duurzaamheid en oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat de nieuwe gemeente straks ook werkelijk duurzaam wordt. Misschien hebt u ook wel een geweldig idee waarmee de gemeente een bijdrage kan leveren aan een meer duurzame samenleving.

Wat moet u doen?

U beschrijft hoe de nieuwe gemeente, in samenwerking met de bewoners, volgens u op de beste manier een bijdrage kan leveren aan duurzaamheid. Daarbij denk je al gauw aan het opruimen van zwerfvuil, gebruik van auto’s en machines, isolatie van huizen en gebouwen, maar misschien hebt u wel een idee waar nog niemand aan heeft gedacht.

De eisen die wij aan uw bijdrage stellen: het idee moet origineel zijn en te verwezenlijken, helder uitgewerkt wat betreft de rol van de gemeente en de bewoners en de tekst is maximaal één A-viertje. Inzendingen moeten binnen zijn vóór 9 november: per mail [email protected] of per brief: GroenLinks, Vivaldistraat 22, 6566 WM Millingen aan de Rijn.

De jury wordt gevormd door de eerste drie mensen die op de kandidatenlijst staan van GroenLinks. De beste inzending wordt beloond met een boekenbon van 50 euro en ook zal de fractie van GroenLinks straks in de nieuwe gemeenteraad proberen het winnende idee gerealiseerd te krijgen.

De uitslag wordt bekendgemaakt op de dag van de verkiezingen 19 november en daarna gepubliceerd in de huis-aan-huisbladen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Nou probeer er door te krijgen om statiegeld op alle kleine flesjes en bierblikjes cola limonade wijnflessen te krijgen en 80 procent minder komt er in het bos bermen rivieren landschap te liggen.

smurf
triest hoor, deze uitwerking van het begrip duurzaamheid door een partij die in de gemeenteraad het groene gedachtengoed totaal heeft verkwanseld. Een politieke partij die zich inzet voor duurzaamheid moet in het openbaar bestuur het verschil proberen te maken. De Partij voor de Dieren doet dit goed, op landelijk niveau. Maar hebben we lokaal Groenlinks de afgelopen jaren gehoord of in concreet stemgedrag zien opkomen voor bijv. natuur, milieu, landschap in Groesbeek? Nou ja, een duurzaamheidsconferentie willen ze organiseren, een beetje kletsen over milieu dus. en nu dit ideetje weer voor een wedstrijd. Daar gaan we de wereld echt niet… Lees meer »
de nachtboswachter

Smurf goed geformuleerd.

Jennifer Janssen

Wat is duurzaamheid?
– Minder afval in de natuur? Dan moet je toch eerst de mensen heropvoeden! Anders heeft het echt geen zin.
– Minder energie verbruiken? Waarom? Omdat het goedkoper is? Dat is onzin omdat de energieprijzen dan gewoon omhoog gaan. Dan betaal je net zoveel als nu terwijl je de helft minder energie gebruikt. Schiet ook weer niet op.

wpDiscuz