Voortgang “Herinrichting Hamersveld” Berg en Dal

De herinrichting van de wijk Hamersveld in Berg en Dal is momenteel voor ongeveer 50% al voltooid.

De Uilenputweg, Kastanjelaan, Watertorenweg en Patrijsstraat zijn al gereed en voorzien van de nieuwe bestrating. Ook het nieuwe afvoersysteem voor het regenwater is aangebracht en waar nodig is het vuilwaterriool ook vervangen. Binnenkort zal in deze straten ook de nieuwe beplanting als laatste onderdeel worden aangebracht.

De werkzaamheden gaan natuurlijk in volle gang door. Dit leidt tot overlast in de buurt, maar mede gelet op de veiligheid en noodzakelijke bereikbaarheid van alle woningen zijn afsluitingen onvermijdelijk. Dit maakt het tevens mogelijk de werkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien.

Nieuwe parkeerplaatsen Leeuwerikweg

Tot eind oktober wordt er gewerkt aan de Nachtegaalweg en Kerstendalseweg. Vanaf begin november zal het laatste gedeelte Kerstendalseweg en Vinkweg tot aan de Bisschop Hamerlaan worden aangepakt. Na ongeveer een maand komt dan de Bisschop Hamerlaan aan bod. Tot slot zal, als de weeromstandigheden mee zitten, begin 2015 het laatste stukje Vinkweg en Bisschop Hamerlaan gemaakt worden. Als afronding van het project komen medio maart 2015 nieuwe parkeerplaatsen aan de huidige Leeuwerikweg en zal het Hamersveld opnieuw groen ingericht worden. Voorgaand aan de start van de werkzaamheden krijgen de bewoners hiervan nog schriftelijk bericht.

De gemeente werkt momenteel in overleg met de Dorpsraad aan een schetsontwerp voor de inrichting van het Hamersveld. Wilt u als bewoner van Berg en Dal hierover mee praten, dan kunt u contact opnemen met de Dorpsraad. U kunt dan als lid van de werkgroep uw mening kenbaar maken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Kwam straks nog over de Kastanjelaan prachtig zeg.

Gelijkrichter
Je hebt gelijk nachtboswachter, het wordt mooi. Alleen hoor je mensen klagen dat de dorpsraad alles namens de bewoners zegt te doen maar ik hoor van deze bewoners dat er niet of nauwelijks overleg is. Er schijnt een tekening te zijn waar nu al niets meer van klopt, er wordt schijnbaar steeds iets anders verzonnen. Parkeerplaatsen te weinig, heb wel eens gezien dat al die auto’s voor de school op de stoep staan, zal nu weer gebeuren, wat een brede stoep zeg. Maar parkeren achter het Kerstendal ho maar. Laat dat mannetje van het CDA dat maar eens oplossen, hier… Lees meer »
wpDiscuz