[GR2014] Verkiezingsprogramma Voor Berg en Dal

‘Voor Berg en Dal’, voorheen Ubbergen Anders, gaat uit de startblokken.

Voor_Berg_en_Dal-Logo-VBenD

De keuze voor een nieuwe gemeentenaam staat in de naam van de politieke partij. “Moeten we het daar nog over hebben? Dit zegt toch genoeg voor u als kiezer”, schrijft de partij. ‘Maar Voor Berg en Dal’ staat voor meer dan alleen de naam. Een samenvatting uit het verkiezingsprogramma staat hieronder.

Leefbaarheid: woningen voor oud en jong – een basisvoorziening. Maar ook de woonomgeving telt. Onze dorpen moeten hun karakteristiek bewaren – niet verstenen dus, maar vergroenen. Met een dorpshart en voldoende openbare ruimte. Dorpshuizen zijn daarbij spil en ontmoetingsplek voor verenigingen en inwoners – in iedere kern of dorp.

Natuur, Landschap en Monumenten zijn onze ‘kroonjuwelen’. Maar ze vragen wel onderhoud, deskundige man- of vrouwkracht en voldoende financiële armslag om er trots op te blijven! De zorg voor ons Erfgoed moet naast die voor Natuur en Landschap worden opgenomen in het Landschaps Ontwikkelings Plan.

Burgerparticipatie is samen doen. Dus: een gemeente die zijn burgers serieus neemt. Een dorpsraad in iedere kern met een eigen dorpsvisie.

Een transparante, ook financieel en op service gerichte gemeente met een gemeenteloket in Beek. Geen lijken in de kast en geen salarissen of beloningen, lokaal en regionaal, boven de ‘Balkenende-norm’.

Veiligheid: een fietspad voor onze schoolgaande jeugd in Erlecom binnendoor via de Marialaan naar Ooij, verlichting langs de fietspaden van de Havo-Ubbergen tot het Kruispunt van de N325 in Beek en onder langs de Kapitteldijk naar Leuth.

Als nieuwe gemeente zijn we uniek met onze natuur en landschap. Versterk het toerisme waar nodig en geef ondernemers en agrariërs ruimte. Maar wel passend en met respect voor deze ‘kroonjuwelen’.

Aanbesteden en opdrachten voor onze lokale ondernemers zij zorgen voor werkgelegenheid!

Zorg en welzijn: De gemeente staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen in de zorg. Kwetsbare ouderen blijven langer thuis wonen. Zorg voor kwetsbare jeugdigen moet dichtbij huis georganiseerd worden, de budgetten hiervoor wordt kleiner. Burgers moeten daarvan niet de dupe worden en moeten kunnen blijven rekenen op professionele ondersteuning waar dat nodig is. De hoeveelheid beschikbare mantelzorg moet niet overschatworden. Jongeren en ouderen moeten inspraak hebben in de nieuwe plannenin een participatieraad.

Dus kies ‘Voor Berg en Dal’ met Jos Peters als lijsttrekker en Toon de Jong, echte verenigingsmensen die weten wat er leeft en met Mireille Tijkorte en Ellen van Broekhoven, die vanuit de zorg, zorg hebben voor u. Lijst 8 is, geef ‘8’ Voor Berg en Dal!

De MUG-verkiezingen zijn op 19 november 2014.

Informatie over de MUG-verkiezingen (+kandidatenlijsten en verkiezingsprogramma’s) staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 71 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De naam berg en dal kost de inwoners van de gehele mug, en de bedrijven veel geld, denk aan al het papier werk en vignetten voor bedrijven. Passen kloppen niet meer want moeten allemaal veranderen worden. Je zou dit op kunnen vangen door in ieder geval een naam te gebruiken van al een bestaande Gem. Men heeft hier veel te gemakkelijk over gedacht. In Groesbeek staat het gemeente huis, lijkt heel raar voor buitenstaanders dat dit dan een andere gem naam gaat krijgen. En waarom zouden we op berg en dal gaan stemmen. In die naam komt de polder ook… Lees meer »
Muts

Nou, dat is makkelijk. Dat programma is nagenoeg hetzelfde als van alle anderen. Maar ze zijn voor ‘Berg en Dal’. Ik niet, ik ben voor Groesbeek.
.
Deze wordt het dus niet. Alleen wel jammer als je dadelijk in de Groesbeekse raad zit met de naam ‘Voor Berg en Dal’. Zit je mooi vier jaar voor joker 😉

Jeroen

En op de kiezerslijst maar 1 persoon uit Berg en Dal…..

stom

Mijn stem krijgen ze niet.

Zwarte Piet

@Ger,
Er hoeft niets veranderd te worden. Je adres blijft gewoon in Groesbeek. Net zoals een adres in Malden, terwijl dat gemeente Heumen is. Als er al iets veranderd, dan is het de naam van het bestuurlijk deel van onze gemeente. De adressen blijven gelijk en dat is maar goed ook.

Zwarte pietje, mijn adres blijft niet helemaal het zelfde,
Nu woon je in Groesbeek Gem Groesbeek.
Dan word het, je woont in Groesbeek, maar Gem berg en dal,
kijk maar op je paspoort.
Zo is het heel veel papier werk.
Ons bedrijf veranderde toen van naam, heeft een vermogen gekost.
Nu moet je niet denken dat deze verandering ging geld kost.
Hier doet de provincie wel weer geld bij, maar toch.

kloeke

Niet eens zo een gek programma……alleen jammer van de naam.dus….Nee.

henk

Ik ben ook niet voor de naam Berg en Dal. Maar net als je post naar Malden stuurt hoef je er geen gemeente Heumen bij te zetten en dat geldt straks ook voor post naar Groesbeek.

Maar we moeten er gewoon voor zorgen als Groesbekers dat de gemeente naam Groesbeek blijft.
En Jennifer we werken gewoon samen met al de MUG gemeente en dat heeft helemaal niets met die blagen te maken . Straks zijn we allemaal WIJ in welke bestuurlijke gemeente naam dan ook.

Herbert

Wat een gezeur om de gemeentenaam. Alsof er iemand is die verteld uit welke gemeente hij of zij komt. Alsof iemand ooit gaat reageren, “oh, jij komt uit Groesbeek? Dat is gemeente Berg en Dal toch?” De trots is terecht en goed om voor te knokken maar de feiten zoals hierboven beschreven kloppen niet. Vecht voor je trots en kom niet met deze onzin aan.

henk
is geen onzin Herbert, bijv. mocht Achilles 29 en de Treffers gaan fuseren ( gebeurt nooit ) dat dan de club naam Achilles 29 zou gaan worden. Wat denk je zelf? Je bent idd. Trots om Groesbeker te zijn en als in je paspoort dan Berg en dal komt te staan dat is balen. Geloof me dat er veel Groesbekers in het ziekenhuis in Nijmegen zijn geboren en dat er dan geboren in Nijmegen bij staat (niet leuk ) Gisteren nog in de krant “motor ongeluk net over de grens in Wyler ” wat staat er Wyler bij Nijmegen, niks… Lees meer »
Jennifer Janssen

ger zei:
“Zo is het heel veel papier werk.
Ons bedrijf veranderde toen van naam, heeft een vermogen gekost.
Nu moet je niet denken dat deze verandering ging geld kost.”
De verandering van de gemeentenaam kost het bedrijf waar jij werkt geen cent.
Het blijft gewoon bedrijf X te Groesbeek.

Kijk maar naar bedrijven in Leuth en Ooij.
Dus praat aub geen onzin! 🙁

Jennifer Janssen
henk zei: “Je bent idd. Trots om Groesbeker te zijn en als in je paspoort dan Berg en dal komt te staan dat is balen.” En die trots moet je als Groesbeker laten varen. Moeten wij Millingenaren ook. Het probleem is dat een groep Groesbekers overal tegen verzet zolang iets de naam Groesbeek niet draagt. Dan zorgen ze ervoor dat het de naam Groesbeek draagt en dan blijven verdedigen dat er niets verandert mag worden. Duh!!!! Wie heeft die geldverslindende referendum op hun geweten? Wie heeft ervoor gezorgd dat de werknaam niet Berg en Dal werd, niet MUG werd, maar… Lees meer »
henk

Jennefer, kom toch eens keer met iets anders, wordt zo moe van je opmerkingen, niets auw. Je bent gewoon een mak schaap en loopt met iedereen mee. Zeker veel snoepjes gekregen vroeger. En ja verzet mensen moeten er zijn die waren er vroeger ook al. Zolang nog niets beslist is blijven die blagen voor Groesbeek gaan. En nogmaals als het Berg en Dal wordt passen we ons gewoon aan.

Jennifer Janssen
henk zei: “En ja verzet mensen moeten er zijn die waren er vroeger ook al. Zolang nog niets beslist is blijven die blagen voor Groesbeek gaan.” Begrijp je dan werkelijk niet dat men alles bij het oude wil laten, over de ruggen van de inwoners van Ubbergen en Millingen? Eerst een hoop heibel maken omdat iedere naam dan Groesbeek onacceptabel is en nu dat na veel gezeik en gedonder de werknaam Groesbeek is geworden en samen met het door een groep Groesbekers geëiste referendum (omdat de stem van die groep Groesbekers niet gehoord was!!!!) wilt die groep de naam Groesbeek… Lees meer »
Hans

Over de ruggen van inwoners van Millingen en Ubbergen???
Je praat altijd al raar maar dit slaat alles.
Millingen wordt financieel gered door deze fusie “OVER DE RUGGEN VAN DE INWONERS VAN GROESBEEK” Madammeke!! Het lef alleen al om dit soort uitspraken te doen geeft aan dat je alleen maar bezig bent met onwaarheden te verkondigen.
Ik kan je alvast beloven dat als de naam Groesbeek straks uit het referendum gaat komen (en dat gaat gebeuren) je ook inwoner wordt van Millingen, Gemeente Groesbeek. Wen en maar alvast aan!!

Jennifer Janssen
Hans zei: “Over de ruggen van inwoners van Millingen en Ubbergen??? Je praat altijd al raar maar dit slaat alles. Millingen wordt financieel gered door deze fusie “OVER DE RUGGEN VAN DE INWONERS VAN GROESBEEK” Madammeke!!” De situatie is toch anders. Getuige de aanvraag voor artikel 12 van Millingen. Hans zei: “Het lef alleen al om dit soort uitspraken te doen geeft aan dat je alleen maar bezig bent met onwaarheden te verkondigen.” Echt struisvogelgedrag. Zelf niet willen weten welke situatie men zelf verkeerd. Bravo! Groesbeek staat er zelf zeer beroerd voor. Als Groesbeek niet aan de fusie had deelgenomen… Lees meer »
Veteraan2
Martijn, jij zegt; de landelijke PVDA is vergeten waar ze voor staat! Waar staat de LOKALE PVDA dan voor? …. LIDL parkeerplaatsen frustreren? Groesbeeksweekblad en de Rozet opheffen? Zwembad de Lubert voor 1 Euro weggeven? Uitslag referendum gemeentenaam; 50% + 1 stem = nieuwe gemeentenaam of gaat de lokale PVDA dat na de uitslag pas bekijken? Verbieden lokale partijen die voor de naam Groesbeek zijn? Omroep WFM uit Millingen als enige omroep voor de nieuwe gemeente? Nog 200 appartementen MET parkeergarage erbij in Groesbeek? Nog meer bouwen voor maximale A-sociale-huurprijzen? Gaat de landelijke PVDA straks de huurtoeslagen en onze pensioenen… Lees meer »
Sprookje

Ga gewoon stemmen, zijn we van jullie gemekker af!

kloeke

Jennifer…welke drugs gebruik jij?

www.hanspeters.eu
Jennifer het spijt me, maar ik ga niet meer met je in discussie. Jij hebt echt geen idee wat er in Groesbeek leeft, was inderdaad maar gefuseerd met Ubbergen. Dan had je kunnen zien, dan wij never nooit niet geannexeerd waren door Nijmegen. Maar dat Heumen en eventueel Wijchen, wel interesse hadden gehad in een gezonde gemeente. Heb je al eens nagedacht, waarom zij niet mee deden? Ik kan je zeggen niet vanwege Groesbeek. Verder sluit ik qua mijn inbreng deze discussie en zal zeker, ook een partij zijn voor Millingen en Ubbergen, dat is niet meer dan normaal. Ik… Lees meer »
wpDiscuz