Succesvolle DuurzaamheidsTop 2014

Maandag 27 oktober werd in Conferentieoord De Poort aan de Biesseltsebaan in Groesbeek de DuurzaamheidsTop voor ondernemers in de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) gehouden.

De zonnige herfstdag begon informeel met een excursie, onder begeleiding van Staatsbosbeheer, over de natuurontwikkeling op de Mulderskop. Met een inleiding van wethouder Sjaak Thijssen van Groesbeek werd vervolgens om 14.00 uur de Duurzaamheidstop geopend.

Praktijkvoorbeelden

Tijdens het plenaire gedeelte kregen de ruim 70 aanwezigen een inkijk in de wereld van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een drietal sprekers schotelde de deelnemers energieke praktijkvoorbeelden voor over de kansen van lokale energie-coöperaties, lokale energieopwekking en over duurzaam produceren. Ook de mens achter duurzaamheid stond centraal: hoe ontstaat een duurzame onderneming en wat is daar voor nodig?
Het antwoord kan in twee woorden worden samengevat: inspirerend leiderschap.

Kansen verkennen

Toen was het tijd voor de aanwezigen om zelf aan de slag gegaan. Onder begeleiding van diverse duurzaamheidsambassadeurs zijn de kansen voor en door de lokale ondernemers in workshops verkend.

Daarbij kwamen vragen aan de orde als:
– Hoe krijg je als ondernemer je milieuprestaties in beeld en hoe kun je ze verbeteren?
– Hoe kan mijn bedrijf mee in deze tijden van snelle ontwikkelingen?
– Welke subsidies zijn er voor mijn bedrijf?
– Welke nieuwe business modellen zijn voor lokale ondernemers interessant?
– Met welke trends moeten we de komende jaren rekening houden?

Organisatoren en deelnemers kunnen terugzien op een geslaagde bijeenkomst met veel lokale enthousiaste deelnemers.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Heb ze wel zien rondt struinen op de mulderskop maar heeft hij ook uitgelegt dat het er voor die tijd een natuur reservaat was en dat het toen 10 keer mooier was met al die bomen en mooier zandwegen.

wpDiscuz