Nieuwe vorm van dagbesteding in Ubbergen

Kalorama en de gemeente Ubbergen hebben de handen ineen geslagen om samen tot een nieuwe vorm van dagbesteding te komen. ‘Dagbesteding’ verandert in ‘Ontmoeting’: start 3 november.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

U ziet cliënten die op dit moment gebruik maken van dagbesteding?

Kalorama en de gemeente Ubbergen hebben de handen ineen geslagen om samen tot een nieuwe vorm van dagbesteding te komen. Dagbesteding in Beek, Berg en Dal en Ooij wordt met ingang van 3 november aangeboden vanuit de Buurtkamer in Beek en de Polderkamer in Ooij. De naam “dagbesteding” is veranderd in Ontmoeting. Het is bedoeld voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben bij het zinvoller en actiever invullen van hun dag. Samen met de deelnemer onderzoeken we wat er te doen is in de directe omgeving. Een kopje koffie drinken en een spelletje doen is ook goed. Alles kan, we helpen de deelnemers graag op weg. In de ochtend gaan we gezamenlijk aan de slag om een gezonde lunch te bereiden, bijvoorbeeld zelfgemaakte verse soep met een broodje. Deze lunch kost 3 euro. Men is niet verplicht hieraan mee te doen. Deelnemers mogen ook eigen eten meenemen. Er wordt vanuit gegaan dat men zelfstandig naar de Ontmoeting komt. Lukt dit niet, dan wordt er samen naar een oplossing gezocht. Voorheen werd dagbesteding aangeboden aan een speciale doelgroep, nu is iedereen welkom. Als mensen in deze setting niet op hun plaats zijn kunnen ze door worden verwezen naar gespecialiseerde dagbesteding. Hier is een indicatie voor nodig. Voor dagbesteding en ontmoeting niet.

De Ontmoeting in Beek is op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. In Ooij is de Ontmoeting op woensdag en vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

U ziet cliënten die meer behoefte hebben aan sociale contacten en activiteiten?

Tijdens de Ontmoeting is er op beide locaties tussen 10.30 uur en 14.00 uur een inloopmoment. Iedereen is van harte welkom tijdens die uurtjes. Tijdens het inloopmoment mag men tegen betaling van 3 euro mee lunchen. Natuurlijk hopen we dat deelnemers helpen met de bereiding hiervan. Voor de koffie en thee betaalt men een vrijwillige bijdrage.

U ziet cliënten die zich graag nuttig willen maken? Wij zoeken vrijwilligers!

De Ontmoeting is op zoek naar vrijwilligers. We willen actiever aan de slag, meer het dorp in, dingen doen. Ook als men maar beperkt of incidenteel tijd heeft is men welkom. Er zal altijd een professional aanwezig zijn op de locatie. Als cliënten interesse hebben kunnen ze contact opnemen met Helen Toonen of Dorien Kuster (zie hieronder). Mensen kunnen ook eens binnen lopen bij de Ontmoeting. In Beek kan het Geefhus ook altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Cliënten kunnen er eens binnenlopen en zich melden of mailen naar het Geefhus op [email protected] Het Geefhus is op woensdag van 13.30 tot 15.30 uur geopend en op zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur geopend.

Co-werken iets voor u?

Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur is de co-werkplek in de Buurtkamer geopend voor professionals in zorg en welzijn, en iedereen die zich geroepen voelt daarbij aan te sluiten.

Een co-werkplek is een plek waar je in informele sfeer kunt werken. Als co-werker sta je open om mee te denken. Je komt er werken omdat je benieuwd bent naar hoe de ander het doet. Wie weet kun je leren van elkaar en tot nieuwe ideeën komen. Je kunt er inspiratie en kennis op doen, netwerken, wie weet kom je tot innovatie. Dat is precies wat we nodig hebben om de transities beter te laten verlopen. Samen weet je meer en kun je meer.

Contact informatie

De Buurtkamer is in het Kulturhus in Beek (Roerdompstraat 6), in de ruimte waar voorheen Oosterpoort zat. Wilt u meer info? Neem dan contact op met Dorien Kuster via [email protected] of bel 06-46532303. De Buurtkamer Beek zit op facebook: Kulturhus Beek-Ubbergen. De Polderkamer is te vinden in Dorpshuis de Sprong in Ooij (Prins Bernhardstraat 3). Voor meer info kunt u contact opnemen met Helen Toonen: [email protected] of bel 06-16289816. De Polderkamer zit ook op facebook: Polderkamer Ooij. Voor vragen kunt u ook terecht bij Ans Lukassen en Hans Cornelissen van Kalorama: 024-6847777

Wij hopen u binnenkort te mogen verwelkomen in de Buurtkamer en de Polderkamer! Loop vooral eens binnen om een kijkje te nemen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nieuwe vorm van dagbesteding in Ubbergen

Reageren is niet toegestaan.