Kampioenschap voor politiehonden regio Nijmegen

Op zaterdag 8 november zullen de politiehonden van De Kring Nijmegen en omstreken strijden om het kampioenschap van de Kring Nijmegen. Het evenement heeft plaats in Beek-Ubbergen.

De Kring Nijmegen telt 7 verenigingen met elk ongeveer 10 leden met hun honden, met als doel hun honden volgens de richtlijnen van de Koninklijke Nederlandse Politiehondenvereniging (KNPV) af te richten. Deze vereniging, die al meer dan 100 jaar bestaat, is een van de meest toon aangevende van de wereld op het vlak van africhten van politiehonden. “Onze” honden worden na het behalen van het certificaat “Politiehond 1”, veelal over de hele wereld verkocht aan politie, douane, luchtmacht, bewakingsbedrijven etc.

Er zijn ook eigenaren die met hun honden in de africhting verder gaan voor het certificaat van “Politiehond 2” en of “Objectbewakingshond”. Dat betekent dat u dus in de gelegenheid bent om deze dag prima afgerichte honden en hun begeleiders aan het werk te zien uit uw eigen regio.

De combinaties zullen op veel (60) onderdelen beoordeeld worden, waarbij voor de middag onder meer: de beide revier oefeningen kist en de man, zoeken, springen, bewaken, transport lopen en stil zijn uitgevoerd worden. Dit zijn vooral de appel-oefeningen. Dit start vanaf 10:00 uur aan de Persingsestraat in de gemeente Ubbergen. Hierbij bent u natuurlijk ook welkom. Na de middag om 14:00 uur zullen de spectaculaire steloefeningen beginnen. Hierbij worden de oefeningen stokstellen, werpvastheid, terugroepen, fietsstellen en de schijnaanval uitgevoerd.

Bij alle oefeningen moet de hond zijn moed tonen om de aanval op de boef goed uit te voeren, maar waarbij ook de hond op commando goed moet loslaten op aanroepen door zijn baas. Dit is natuurlijk zeer belangrijk wanneer de hond als echte politiehond wordt ingezet. De beoordelingen zullen door een team van drie erkende en zeer ervaren keurmeesters van de KNPV gedaan worden. De beste steller van deze wedstrijd wordt door de beide pakwerkers aangewezen.

Voor het publiek zal er na de middag uitleg gegeven worden bij de oefeningen, zodat u het geheel goed kunt volgen. Het terrein van de plaatselijke hondenvereniging MTVUO ligt nabij de rotonde aan de Hubertusweg Beek-Ubbergen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Leuke sport en er zijn best goede hondjes bij.heeft me vroeger wel eens te pakken gehad of me tot staan blijven doen besluiten.

Zal wel een politiehond zijn geweest

De nachtboswachter

Nee Leo een poedel.

wpDiscuz