Kort gemeentenieuws MUG (week 45 / 2014)

Hieronder enkele korte mededelingen vanuit de MUG-gemeenten:

Groesbeek/Millingen aan de Rijn: Hoorzitting

De commissie komt weer bij elkaar op maandag 24 november 2014 in het brandweerkantoor, Industrieweg 4, in Groesbeek. Op de agenda staan:

20.00 uur: bezwaar inzake de verleende omgevingsvergunning aan VV Rood Wit voor het plaatsen van mobiele verlichting op het perceel Kapittelland 2a te Groesbeek;
20.30 uur: bezwaar tegen de invordering van de verbeurde dwangsom wegens het zonder omgevingsvergunning aanwezig hebben van elektronische apparatuur en autobanden op het perceel Molenveld 10a in Millingen aan de Rijn;
21.00 uur: bezwaar inzake het besluit namens het college van Millingen aan de Rijn waarbij het Wob-verzoek inzake de AWBZ-premie buiten behandeling is gesteld;
21.30 uur: bezwaar inzake de aan De Mooije Waard opgelegde last onder dwangsom om wegens bouwen zonder omgevingsvergunning het bijgebouw (partytent) bij café De M’ooije Waard op het perceel St. Willibrordstraat 20 in Millingen aan de Rijn te verwijderen en verwijderd te houden.

MUG: Informatie gemeentenaam

Het referendum over de gemeentenaam dat op 19 november wordt gehouden is raadgevend. Dit betekent dat het een advies aan de nieuwe gemeenteraad is. De nieuwe raad komt op 2 januari 2015 voor het eerst bijeen en bepaalt dan definitief de nieuwe gemeentenaam.

Deze definitieve naam zal pas vanaf 1 januari 2016 gaan gelden. De gemeentewet schrijft namelijk voor dat een nieuw gekozen gemeentenaam pas na een jaar ingevoerd mag worden. Omdat de nieuwe gemeente gedurende het jaar 2015 niet naamloos door het leven kan, is door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten dat de nieuwe gemeente, ongeacht de uitkomst van het referendum, tijdens het overgangsjaar 2015 ‘gemeente Groesbeek’ gaat heten. Als de raad op 2 januari kiest voor de naam ‘gemeente Groesbeek’, verandert er in januari 2016 dus niets aan de naam. Kiest de raad voor de naam ‘gemeente Berg en Dal’, dan gaat de gemeente vanaf 1 januari 2016 ‘gemeente Berg en Dal’ heten.

MUG: Uitslagen verkiezingenavond

Wilt u de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen en het referendum over de gemeentenaam live meemaken? Dat kan! Op woensdag 19 november van 21.00 uur tot 23.30 uur presenteren de drie MUG-gemeenten de voorlopige uitslagen in de Mallemolen, aan de Kloosterstraat 11, in Groesbeek. Iedereen is van harte welkom.

Voor degenen die op 19 november niet in de Mallemolen aanwezig kunnen zijn, maar de uitslagen wel willen volgen, organiseren Omroep Groesbeek en Omroep WFM live radio- en tv-uitzendingen vanuit de Mallemolen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: MUG-gemeenten

Gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Nonsens goed licht doet toch beter zien op een voetbalveld en de konijnen zijn jullie wel gezind toch kan de gemeente ook schenken men schenkt toch regelmatig aan Zuid.

wpDiscuz