Opening Kulturhus Leuth

Het nieuwe Kulturhus Leuth wordt op vrijdag 14 november om 15.30 uur feestelijk geopend.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

Alle belangstellenden zijn daarbij van harte welkom. Het nieuwe Kulturhus Leuth is het laatste project van het gemeentelijk onderwijs-huisvestingsprogramma uit 2002.

In dat jaar is een plan gemaakt om de huisvesting van alle Ubbergse scholen aan te passen aan de eisen van deze tijd. Uitgangspunt hierbij was om bij nieuwbouw een combinatie te maken met andere voorzieningen (multifunctionele accommodaties).

Voor het basisonderwijs leidde dit tot multifunctionele accommodaties voor Op Weg, de Biezenkamp, Sint Laurentius en nu ook ’t Bijenveld (Kulturhus Leuth).

Voor het voorgezet onderwijs is er een nieuwe HAVO gebouwd en voor de Monnikskap (een HAVO/VWO school voor lichamelijk gehandicapte kinderen) is er een nieuw gebouw neergezet bij het Dominicuscollege in Nijmegen.

Bij het speciaal onderwijs, de PI-school, de Roelant Berk en Beuk-school en de Sint Maartenschool is er vooral groot onderhoud gepleegd om de gebouwen in goede conditie te houden. Denk hierbij aan het aanbrengen van dubbel glas, vervanging van het dak en klimaatverbeterende maatregelen.

Met de bouw van het Kulturhus Leuth is het onderwijs-huisvestingsprogramma van de gemeente Ubbergen afgerond en kunnen de scholen met een gerust hart worden overgedragen aan de nieuwe gemeente.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Thieu Hoeken
Wij willen de bewoners van Leuth en de gemeente Ubbergen feliciteren met dit geweldige nieuwe gebouw. We hopen en verwachten dat het in de toekomst een Belangrijke bijdrage zal leveren aan de leefbaarheid van Leuth. Net zoals het voorzieningenhart op de Stekkenberg, de Kulturhusen in Kekerdom en Beek dat zullen doen voor hun dorpen. Een combinatie van school, dagopvang, WMO loket, inloop, consultatiebureau brengt jong en oud bijelkaar en draagt bij aan contact met en begrip voor elkaar. Het helpt ons om langer zelfstandig in eigen omgeving en tussen eigen mensen oud te worden. En dat willen we toch allemaal.… Lees meer »
Veteraan

Ziet er inderdaad mooi en goed uit! Laten de mensen in Leuth het met alle plezier gebruiken.
Stuur de rekening maar naar Dorpsplein 1 in Groesbeek, wij zorgen voor een tijdige en snelle betaling.

Thieu Hoeken

Veteraan,
De feiten zijn:
Kulturhus is allang betaald. Hebben we namelijk helemaal zelf voor gespaard!
Met dank aan alle burgers van Beek, Ubbergen, Leuth, Erlecom,Kekerdom Ooij: samen gemeente Ubbergen.
Thieu

Veteraan
Beste Thieu, dan is dat goed voor elkaar, fijn ook voor de mensen dat je dat even netjes uitlegt. Als er dan echt geen lijken meer uit de PVDA kast komen qua uitgaven in de polder kunnen de inwoners van Beek, Ubbergen, Leuth, Erlecom, Kekerdom en Ooij uitzien naar lagere gemeentelijke lasten omdat Groesbeek al sinds de Romeinen zijn vertrokken goed op de uitgavenkant heeft gelet. De Groesbeekse spaarcentjes hebben wij gereserveerd om de lijken uit de kast van de herindeling mee te dekken of de WMO te korten op te vangen bij huishoudelijke hulp en het aanpassen van woningen… Lees meer »
De nachtboswachter

Aan onze nieuwe gemeente Groesbeek toch.

Hans

Wat een onzin Veteraan, als ze in Leuth zelf gespaard hebben voor hun cultuurhuis. Dan is dat een mooi voorbeeld van wat de bewoners van een dorp zelf doen voor HUN gemeenschap.
Dat heeft niks te maken met landelijk beleid van welke politieke partij dan ook. En noem eens wat lijken uit de kast bij naam die de plaatselijke politieke partijen in de MUG gemeente hebben gemaakt volgens joubuiten die van Groesbeek om.
Dan kan men zich verdedigen tegen jou zwart makerij.
En geen dingen die door de Haagse Politiek zijn opgelegd.

kiezer

Vanavond ging je mooi op je neus thieu

wpDiscuz