Project “Langer thuis wonen” Ubbergen

Hoe regelen we met elkaar dat ouderen die dat willen op een prettige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen? Inwoners van Ooij hebben zich de afgelopen jaren gebogen over deze vraag.

Gemeente_Ubbergen_logo_2014-GU

Samen met professionals, woningcorporatie Oosterpoort, ZZG Zorggroep en de gemeente zijn ze daartoe meerdere projecten gestart. Zo is er een zorgkaart ontwikkeld en de klussendienst, de vervoersdienst en de boodschappendienst zijn aan de slag gegaan. Vrijwillige woonadviseurs zijn opgeleid, en de werkgroep tuin- en woningaanpassing heeft verschillende bijeenkomsten georganiseerd. Prachtige resultaten om met elkaar trots op te zijn.

Bijeenkomst 18 november in Ooij

Heeft u goede ideeën hoe ouderen in Ooij geholpen kunnen worden om langer thuis te blijven wonen? Of bent u gewoon nieuwsgierig naar de vele projecten die de afgelopen jaren al ontwikkeld zijn? Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het onderwerp ‘Langer zelfstandig wonen’ in Ooij’? Kom dan op dinsdag 18 november 2014, van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur naar De Sprong, aan de Prins Bernhardstraat 3 in Ooij. De gemeente Ubbergen, Oosterpoort en ZZG Zorggroep houden dan, vanuit het samenwerkingsverband SAMEN, een bijeenkomst. We gaan met elkaar in gesprek om te onderzoeken wat ‘langer zelfstandig wonen’ voor u en uw omgeving betekent. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Iedereen is van harte welkom.

Bewonersbijeenkomst SAMEN Beek

De gemeente Ubbergen, Oosterpoort en ZZG Zorggroep willen ook kijken wat ‘Langer zelfstandig wonen’ voor de inwoners van Beek kan betekenen. Alle inwoners van Beek worden daarom uitgenodigd om op 25 november met elkaar in gesprek te gaan over dit thema. Wilt u hierover meedenken en misschien ook uw steentje bijdragen? U bent van harte welkom op 25 november, van 16.00 ongeveer 18.30 in het Kulturhus in Beek, Roerdompstraat 6.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Project “Langer thuis wonen” Ubbergen

Reageren is niet toegestaan.