Gratis HIV-sneltest 2014

Op 1 december biedt het Radboudumc een gratis hiv-sneltest aan voor iedereen ouder dan 18 jaar, die mogelijk risico heeft gelopen op een HIV besmetting, maar zich nog nooit heeft laten testen.

De hiv-sneltest wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 20 minuten bekend. De test, net zoals voorgaande jaren, wordt aangeboden in het kader van Wereld Aids Dag.

Dr. Peter Koopmans, internist/ infectioloog in het Radboudumc: “Een op de vier mensen in Nederland die met hiv geïnfecteerd zijn, weten dit niet van zichzelf. Om te voorkomen dat hiv je ziek maakt, of dat je het virus overdraagt op andere mensen, is het belangrijk om een test te doen en daarmee je hiv-status te kennen. Want hoe eerder je wordt behandeld, hoe beter de prognose.”

De hiv-sneltest in het Radboudumc wordt discreet en anoniem afgenomen en de testuitslag is binnen 20 minuten bekend. De test wordt uitgevoerd door een verpleegkundig specialist werkzaam binnen het HIV team, tevens kan hij/zij uw vragen over hiv en aids beantwoorden. De testen worden zowel ’s morgens als ’s middags afgenomen. De test is onder meer aan te raden als je onveilige seks hebt gehad, wanneer je zwanger wilt worden of als je met bloed van een ander in aanraking bent gekomen.

Vorig jaar hebben in Nederland 14 van de 25 hiv- behandelcentra deze actie aangeboden. In totaal hebben ruim 700 mensen zich laten testen. Zes personen bleken hiv positief. Ook dit jaar zullen meerdere centra deze actie aanbieden.

Geïnteresseerden kunnen van 17 november tot en met 28 november uitsluitend telefonisch een (anonieme) afspraak maken. Dit kan tussen 8.30 – 12.30 uur, op maandag, woensdag en donderdag, via telefoonnummer 06-13024280.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Gratis HIV-sneltest 2014

Reageren is niet toegestaan.