Vernieuwde milieustraat Kanaalstraat opent 1 december

Op 1 december opent de vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat 401. Inwoners van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en Ubbergen kunnen vanaf dan weer terecht op de Kanaalstraat. Vanaf 1 december sluit de tijdelijke milieustraat aan de Nijverheidsweg in Nijmegen.

Nieuwe indeling

Na de verbouwing heeft de milieustraat aan de Kanaalstraat net als de milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen een gedeelte met gratis en een gedeelte met betaalde afvalsoorten. Met de afvalpas worden de betaalde afvalsoorten gewogen en per kilo afgerekend, hiermee is het afrekenen van de afvalsoorten eenduidiger. De vernieuwde milieustraat aan de Kanaalstraat wordt overzichtelijker. Dit draagt bij aan maximale afvalscheiding en optimale dienstverlening. Op de milieustraat Kanaalstraat is het verplicht de afvalpas mee te nemen bij een bezoek aan de milieustraat, net als op mileustraat Bijsterhuizen.

Dar

Dar is het regiebedrijf in de regio Nijmegen op het gebied van afvalbeheer en integraal beheer openbare ruimte. De regio van Dar bestaat uit 130.000 huishoudens in 8 aandeelhoudende gemeenten: Beuningen, Druten, Heumen, Groesbeek, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen en Wijchen. De visie van Dar is “Dar houdt de regio fris”, waarbij Dar gemeenten ontzorgt op het terrein van de openbare ruimte. Naast overheden en burgers verzorgt Dar dienstverlening voor ruim 1300 bedrijven in de regio.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Ubbergen

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit

Lekker belangrijk.

De nachtboswachter

Nou Groesbeek nog een milieustraat.dan komt er ook weinige in de bossen en buiten gebieden te liggen.

truus

Waarom Ubbergen wel in de milieustraat van Nijmegen zijn vuil gratis mag afstorten en Millingen en Groesbeek niet is mij een raadsel.
Trouwens……als het in Groesbeek goedkoper zou zijn was er minder rotzooi in de bossen

Vroeger konden we altijd ons snoeiafval naar de Mansberg brengen. Dat kan dan weer versnipperd worden. Maar dat is al zeker tien jaar niet meer mogelijk. Ik mag het snoeiafval, na toestemming van de gemeente tussen november en april verbranden, omdat ik in het buitengebied woon. Ik vind dit vreemd, want het is toch voor het milieu veel vriendelijker dat we dit afval weer weg kunnen brengen en dat kan dit weer versnipperd worden voor vele doeleinden.(gratis om het onkruid in de tuin te bestrijden) Waarom kunnen we niet gewoon allemaal ons snoeiafval weer gratis wegbrengen, omdat dit zeker meerwaarde… Lees meer »
De nachtboswachter

Ja vroeger Jan.

wpDiscuz