Renteloze lening en subsidie voor Orientalis

Museumpark Orientalis Heilig Landstichting krijgt mogelijk een renteloze lening (€ 50.000,-) en een subsidiebijdrage (€ 50.000,-) voor aanpassingen van het hoofdgebouw.

Museumpark Orientalis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Museumpark Orientalis. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het gaat om aanpassingen voor de beveiliging en de optimalisering van de klimaatbeheersing van het gebouw. Het museum is van plan om de komende jaren, in samenwerking met andere musea, tentoonstellingen van een hoog kwaliteitsniveau te organiseren. Zonder de aanpassingen is dit niet mogelijk. Het museum heeft al enkele aanbiedingen moeten afslaan.

De jaarrekening 2013 van Orientalis sluit met een tekort van € 23.000,-. Stijging van de bezoekersaantallen is nodig om de komende jaren een sluitende exploitatie te blijven realiseren. Deze aantallen stijgen nu al (55.000 per jaar) en het college verwacht dat dit in de toekomst oploopt naar 80.000 bezoekers per jaar. Juist door de investering in het hoofdgebouw, wat er voor zorgt dat grote tentoonstellingen kunnen worden georganiseerd, komen er volgens het college meer bezoekers naar het museum.

Het college zet tegelijkertijd ook in op de werkgelegenheid. Door optimale benutting van het hoofdgebouw voor grote wisseltentoonstellingen kan het museum (deels) in de winter open blijven. “Hiervoor kunnen extra suppoosten en beveiligingsbeambten worden ingezet, bij voorkeur uit ons werkzoekende bestand”, aldus het college.

Orientalis schat dat de totale kosten zo`n € 140.000,- bedragen. Voor de overige € 40.000,- worden fondsen benaderd. De Groesbeekse raad neemt volgende week een besluit hierover. Begin 2013 kreeg Orientalis na een motie van de GVP al een extra bijdrage van € 80.000,-.

Subsidieverzoek: brief Orientalis aan B&W (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
blaag

bodemloze put heb ik al eens gezegd een 2 jaar geleden geloof ik.
toen moest er ook bakken met geld heen. en nu weer ….
leren ze het nu nooit daar in de gemeenteraad wat een stel incapabele klojo,s
dit museum heeft GEEN toekomst sluiten en uithuilen het is niet anders.

henk

hoe vaak moeten die het handje nog ophouden. Moet je als gewone burger eens voor elkaar zien te krijgen een renteloze lening. Dan was de armoe zo verdwenen.

Bert van den Bergh

Het concept/naam ORIENTALIS is onduidelijk en niets zeggend.
Er dient een niche in de “MUSEUMMARKT” gezocht te worden.
Een tot de verbeelding sprekende naam dient bedacht te worden die de “lading” van het museum moet duiden.
Het centrale thema: RELIGIE of toch iets heel anders?

De nachtboswachter

Nou begrijp ik waarom Spaan gestopt is.

truus

Laten we zuinig zijn op ons erfgoed. Beter hier een lening heen dan naar de vele onzinnige zaken die de gemeente soms doet

Veteraan

Na deze ondersteuning mag het wat mij betreft ook wel eens ophouden met weer om hulp vragen.
Eerst maar eens zien of door de plannen met het hoofdgebouw en grotere tentoonstellingen de bezoekers aantallen verbeteren.
Bert heeft gelijk, na het loslaten van de naam en het thema Heilig Landstichting is de naamsbekendheid en een duidelijk thema weggevallen. Ik heb geen ander idee dan doorgaan met de huidige brede opzet. De nieuwe naam heeft mij nog nooit kunnen bekoren.
Welke oplossing heb jij voor nu Bert?

wpDiscuz